Petek, 30. september 2022, 17:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.9.2022

Vremenska napoved - 22. september 2022

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 22. september 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.9.2022Popoldne bo precej jasno. Več spremenljive oblačnosti bo na severovzhodu, kjer bodo možne kratkotrajne plohe. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Primorskem do 21 °C.
Jutri bo v glavnem jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Jutranje temperature bodo od -1 do 5, ob morju približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v severovzhodni in severni Sloveniji še delno jasno. Drugje se bo nebo pooblačilo, v višjih predelih na zahodnem delu države bo popoldne že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V noči iz sobote na nedeljo se bo dež okrepil in razširil na vso Slovenijo. V nedeljo bo oblačno in deževno, več dežja bo v zahodni Sloveniji.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. septembra do 1. oktobra

V celotnem obdobju bomo pod vplivom vlažnega jugozahodnega vetra. Od ponedeljka do četrtka bo nad srednjo Evropo ciklonsko območje, potem bodo naši kraji predvidoma na robu območja visokega zračnega tlaka.

Od ponedeljka do srede bo večinoma oblačno vreme s pogostimi padavinami, več dežja bo v zahodni polovici države. Zlasti v začetku tedna bodo možne nevihte. Od četrtka do sobote se bo verjetnost za padavine predvidoma nekoliko zmanjšala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas, kjer bodo krajevne plohe. V Kvarnerju bo še pihala rahla burja.
Jutri bo precej jasno.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in občasno ponekod megleno. Na Pohorju bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. Zlasti v visokogorju bo pihal rahel severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo jasno. Krepil se bo veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva med 5 in 9, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. september:
22.9.1968
Zjutraj so zlasti na meteoroloških postajah v Julijskih Alpah in na dinarski pregradi izmerili veliko 24-urno višino padavin. Pri Domu na Komni je padlo 231 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 219 milimetrov, v Idrijski Beli 170 milimetrov in na Žagi pri Bovcu 168 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bude | abc hiker