Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:04
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.6.2022

Vremenska napoved - 22. junij 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > junij > 22. 6. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 22. junij 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.6.2022Popoldne se bo oblačnost od zahoda povečala. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo močnejše na severovzhodu in se bodo ponekod nadaljevale v noč. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 °C.
Jutri bo dopoldne dokaj jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. V notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj neviht. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 20, ob morju približno 22, čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 28, na Goriškem in ob morju do 32 °C.

Opozorilo: Danes v večernem času bodo zlasti na severovzhodu Slovenije nastala krajevna neurja.
V petek in v soboto bo dokaj jasno, verjetnost krajevnih neviht bo nekoliko manjša.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. junija do 1. julija
V višinah bo proti Alpam iznad severne Afrike prek Sredozemlja dotekal zelo topel in precej suh zrak.

Večinoma bo jasno in vroče poletno vreme. Verjetnost neviht se bo predvidoma povečala le v torek. Najvišje dnevne temperature po Sloveniji bodo v glavnem od 30 do 35 °C.Sosednje pokrajine
Delno jasno bo s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe ali nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi ponoči.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Zlasti popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. V začetku bo pihal v glavnem šibak zahodni do jugozahodnik, ki se bo popoldne okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 11 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa pretežno oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Spet bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo v glavnem šibak jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. junij:
22.6.2000
Vrhunec izrazitega vročinskega vala na vzhodnem delu države Slovenije. V Metliki se je živo srebro dvignilo do 37,5 stopinj C, na Bizeljskem do 35,6 stopinj C, v Gornji Radgoni, na Jeruzalemu in v Murski Soboti do 35,0 stopinj C in v Mariboru do 34,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Aposentillo | hiking