Torek, 16. avgust 2022, 20:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.5.2022

Vremenska napoved - 8. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 8. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 8. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.5.2022Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, možna je kakšna kratkotrajna ploha. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, na Primorskem do 23 °C.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Goriškem do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo jasno. Zlasti v hribovitem svetu bo še možna kakšna popoldanska ploha ali nevihta. V sredo bo precej jasno in še nekoliko topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. maja
Naši kraji bodo v glavnem pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, le v petek popoldne nas bo predvidoma prešla vremenska motnja.

V četrtek bo jasno s temperaturami nad 25 °C. V petek bo dopoldne še suho, popoldne in zvečer pa lahko v notranjosti Slovenije pričakujemo pogoste plohe in nevihte. Od sobote do torka bo ponovno v glavnem jasno s temperaturami med 20 in 25 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, krajevne padavine bodo dopoldne v glavnem ponehale. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.
Jutri bo delno jasno, popoldne bodo nad kopnim nastajale krajevne plohe in nevihte.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno, občasno ponekod tudi megleno. Nastajale bodo krajevne plohe. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. maj:
8.5.1957
V veliko krajih je bilo jutro najhladnejše v mesecu maju po letu 1950, višjeležeče kraje je prekrivala snežna odeja. V Novi vas na Blokah so izmerili minus 13,6 stopinj C, v Kočevju je termometer pokazal minus 6,9, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 5,0 stopinj C, v Novem mestu minus 4,7 stopinj C ter v Bovcu minus 2,8 stopinj C.

8.5.2003
Tretji dan zelo zgodnjega vročinskega vala se je v nekaterih krajih ponovno ogrelo do približno 32 stopinj C. Na Bizeljskem so izmerili 33,0 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju 32,5 stopinj C, v Lendavi 32,0 stopinj C in v Celju 31,8 stopinj C. Vroče je bil tudi na Gorenjskem in Kočevskem, saj se je v Kočevju živo srebro ustavilo pri 31,0 stopinj C, v Preddvoru na Gorenjskem pa pri 30,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Lorient | pot