Torek, 16. avgust 2022, 20:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.5.2022

Vremenska napoved - 4. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 4. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 4. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.5.2022Popoldne bo jasno, nastajali bodo kopasti oblaki ter v notranjosti Slovenije krajevne plohe in posamezne nevihte. Zapihal bo južni ali jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24 °C.

Jutri bo v glavnem jasno, popoldne bo lahko nastala zlasti kakšna ploha. Ponekod bo sredi dneva in popoldne pihal južni ali jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju 11, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo pretežno oblačno. Dopoldne bo v glavnem brez padavin, potem bo občasno deževalo. Zlasti na severovzhodu bo možna tudi kakšna nevihta. V soboto bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod še rahlo deževalo, dež bo verjetnejši v južnih krajih. Na Primorskem bo pihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. maja
V nedeljo in ponedeljek bomo še na obrobju višinskega jedra hladnega zraka, ki bo nad osrednjim Sredozemljem. Od ponedeljka do petka bomo sicer v območju visokega zračnega tlaka, ozračje nad nami pa bo v začetku še nekoliko nestabilno. K nam bo dotekal toplejši zrak.

V nedeljo bo v začetku pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Pojavljale se bodo manjše krajevne plohe. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Od ponedeljka do petka bo več jasnega vremena, zlasti v ponedeljek in torek pa bodo v notranjosti Slovenije še možne popoldanske plohe ali nevihte. Postopno bo topleje.


Sosednje pokrajine
Popoldne in jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo jutri pojavljale zlasti v krajih severno od nas. Ob severnem delu Jadrana bo suho in v glavnem jasno.


Gorski svet
Danes bo zjutraj pretežno jasno, potem pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne ponekod tudi megleno. Nastale bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne bo možna zlasti kakšna ploha. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. maj:
4.5.1979
Višjeležeče kraje v severni Sloveniji je po drugem obilnem sneženju v mesecu maju prekrivala debela snežna odeja. Na Strojni na Koroške (940 m) so zjutraj izmerili 62 centimetrov, na Zgornjem Jezerskem (894 m) in v Ratečah (864 m) 40 centimetrov in v Logarski Dolini (730 m) 29 centimetrov visoko snežno odejo. Na Kredarici (2514 m) je bilo snega 603 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Isle of Man | abc hiker