Torek, 16. avgust 2022, 22:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.5.2022

Vremenska napoved - 30. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 30. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 30. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.5.2022Popoldne bo pretežno oblačno, več jasnine bo na zahodnem delu države Slovenije. Nastane lahko kakšna ploha. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 16, na Primorskem do 21 °C.
Jutri bo dopoldne še v glavnem oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe, na jugozahodnem delu države lahko tudi kakšna nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 12, ob morju približno 15, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Primorskem do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo delno jasno, zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Popoldne bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Topleje bo.
V četrtek bo v glavnem jasno. Popoldne zlasti v severni Sloveniji niso izključene nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. junija
Nad delom zahodne in srednje Evrope bo območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa se bo zadrževalo ciklonsko območje. Naši kraji bodo na robu obeh sistemov. Občasno nas bodo ob zahodnih vetrovih dosegle manjše vremenske motnje, ki bodo v glavnem potovale severno od nas. V nedeljo ali v začetku prihodnjega tedna nas bo najverjetneje dosegel vpliv ciklonskega območja.

Od petka do nedelje kaže na precej jasno in toplo vreme. Še bodo možne krajevne nevihte, ki bodo verjetnejše nad hribovitimi kraji. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 °C. V nedeljo popoldne se verjetnost za padavine že nekoliko poveča. Še bolj verjeten je dež v začetku prihodnjega tedna, ko se bo tudi nekoliko osvežilo. Sredi prihodnjega tedna pa se verjetnost za padavine ponovno nekoliko zmanjša.Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Še bodo možne krajevne plohe, ki bodo pogostejše v Alpah. Burja ob severnem delu Jadrana bo ponehala.
Jutri dopoldne bo nad severnim Jadranom občasno deževalo, drugje bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Popoldne bo v Alpah oblačno s pogostimi plohami, drugje bo delno jasno in v glavnem brez padavin.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno, zlasti na območju Julijskih Alp se bo oblačnost popoldne tudi trgala. Občasno bodo še krajevne padavine, meja sneženja se bo dvignila nad 2300 m. Padavin bo malo. V visokogorju bo pihal zmeren jugozahodni veter, nižje pa bo veter šibak in spremenljive smeri. Topleje bo. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m od 4 do 8, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in pogosto megleno. Pojavljale se bodo krajevne plohe, popoldne na območju notranjskih hribov lahko nastane tudi kakšna nevihta. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. maj:
30.5.2005
Na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najvišja majska temperatura. Na Bizeljskem se je segrelo do 33,2 stopinj C, v Slovenskih Konjicah do 32,5 stopinj C, v Ratečah 29,5 stopinj C in na Lisci 26,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gibraltar | hochfeiler