Torek, 16. avgust 2022, 20:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.5.2022

Vremenska napoved - 3. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 3. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 3. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.5.2022Popoldne bo delno jasno spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo krajevne plohe, možna bo tudi kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, na Goriškem in v Vipavski dolini do 23 °C.
Jutri bo v začetku pretežno jasno s kratkotrajno jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, ob morju približno 11, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodnik. V petek bo oblačno, dež bo od juga zajel vso Slovenijo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. maja
Ob koncu tedna bomo še na obrobju višinskega jedra hladnega zraka, ki se bo nahajalo nad osrednjim Sredozemljem. Od ponedeljka do četrtka bomo sicer v območju visokega zračnega tlaka, ozračje nad nami pa bo v začetku še nestabilno.

V soboto in nedeljo bo večinoma oblačno in razmeroma hladno vreme, občasno bo ponekod še rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Od ponedeljka do četrtka bo več jasnega vremena, vsaj do vključno srede pa bodo v notranjosti Slovenije možne popoldanske plohe ali nevihte. Postopno bo topleje.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v Alpah. Ob severnem delu Jadrana bo suho in v glavnem jasno.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne ponekod tudi megleno. Nastale bodo krajevne plohe, na območju Julijskih Alp lahko tudi kakšna nevihta. Dopoldne bo pihal rahel veter vzhodnih smeri, popoldne pa južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne ponekod tudi megleno. Nastale bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. maj:
3.5.1979
Predvsem v Posočju, Bohinju in v Kamniško-Savinjskih Alpah je do jutra v enem dnevu padla neobičajno velika količina padavin, v veliko krajih je tudi obilno snežilo. V Lepeni so namerili 306 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 294 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 279 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 125 milimetrov in na Podolševi v Karavankah 123 milimetrov padavin.

3.5.1985
Po močni ohladitvi in nočnem sneženju so zjutraj v nekaterih višjeležečih krajih izmerili največjo majsko višino snega od začetka meritev. V Jeronimu (750 m) nad Nazarjami je snežna odeja segala 42 centimetrov visoko, v Ratečah (864 m) je bilo snega 40 centimetrov, v Šentjoštu nad Horjulom (590 m) 33 centimetrov, na Žusmu (623 m) na Kozjanskem 22 centimetrov, na Plešivici (360 m) na Ljubljanskem barju 16 centimetrov in v Velenju (410 m) 12 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Goseong | lana