Torek, 16. avgust 2022, 21:10
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.5.2022

Vremenska napoved - 28. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 28. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 28. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.5.2022Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, v začetku zlasti v južnih krajih tudi še nevihtami. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem približno 22 °C.
Jutri bo oblačno, občasno bo še deževalo. Popoldne se bo na Primorskem delno ranebo zjasnilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem približno 14, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14, na Primorskem do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. V torek se bo delno ranebo zjasnilo, možna bo kakšna kratkotrajna ploha. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. junija

Od srede naprej bo od jugozahoda nad naše kraje dotekal suh in vse bolj topel zrak, manjša motnja bo Alpe dosegla v nedeljo ali v ponedeljek.

Kaže na v glavnem jasno vreme. V drugi polovici tedna se bo hitro segrelo, temperature bodo tudi nad 30 stopinj Celzija. Zlasti v hribih severne Slovenije bodo v nedeljo in v ponedeljek možne posamezne popoldanske nevihte., vročina bo predvidoma nekoliko popustila.Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno in južno od nas spremenljivo s krajevnimi nevihtami, drugje bo oblačno in deževno. Ohladilo se bo. Ob severnem delu Jadrana se bo krepila burja.
Jutri bo v glavnem oblačno, občasno bo deževalo. Ob Jadranu se bo popoldne delno zjasnilo, burja bo počasi slabela.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami, lahko tudi zagrmi. Pihal bo zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na 2500 pa približno 2 °C.

Jutri bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo na približno 2000 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren vzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na 2500 pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. maj:
28.5.1956
Zlasti v Julijskih Alpah je bilo neobičajno toplo za mesec maj. V Lučah v Zgornjesavinjski dolini se je ogrelo do 29,4 stopinj C, v Stari Fužini do 29,0 stopinj C, v Ratečah do 27,4 stopinj C in v Bovcu do 27,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Goseong | izlet