Torek, 16. avgust 2022, 21:26
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.5.2022

Vremenska napoved - 26. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 26. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 26. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.5.2022Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V višjih predelih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26, na Primorskem približno 28 °C.
Jutri bo jasno z nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, ob morju približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 31, v Gornjesavski dolini približno 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo oblačno, občasno bo deževalo, na Primorskem bo lahko še kakšna nevihta. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja, ki bo najmočnejša od sobote zvečer do nedelje zjutraj. Ohladilo se bo. Tudi v nedeljo bo oblačno, padavine bodo od severozahoda do večera povsod ponehale. Veter bo slabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. maja do 4. junija

V ponedeljek bo nad nami nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka. V sredo bo prehodno oslabelo, oplazila nas bo neizrazita vremenska fronta. V četrtek in petek bomo ponovno pod vplivom anticiklona in toplega zraka v višinah, v soboto zvečer pa se nam bo od severa približala nova hladna fronta.

V ponedeljek in torek bo jasno, v ponedeljek popoldne ni izključena kakšna ploha. Nekoliko bo že topleje kot v nedeljo. V naslednjih dneh se bo hitro segrelo, temperature bodo v drugi polovici tedna tudi nad 30 stopinj Celzija. Zlasti v hribih severne Slovenije bodo možne posamezne popoldanske nevihte.



Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno. V Alpah bodo možne posamezne plohe ali nevihte.
Jutri bo v začetku deloma jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas. Popoldne bodo v Alpah nastale nevihte, ki se bodo zvečer in preko noči razširile tudi na kraje vzhodno in južno od nas.


Gorski svet
Danes dopoldne bo v začetku oblačno in megleno, v začetku lahko pade tudi kakšna kaplja dežja. Popoldne bo nekaj sonca in kopaste oblačnosti, možna bo kakšna ploha ali nevihta. Na primorski strani alpsko-dinarske pregrade bo v glavnem jasno s popoldansko kopasto oblačnostjo. Dopoldne bo pihal rahel jugovzhodni do južni veter, popoldne pa šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na 2500 pa približno 6 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, dopoldne bo začela nastajati kopasta oblačnost in nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. Pihal bo v glavnem šibak, le krajevno občasno zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na 2500 pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. maj:
26.5.1914
Višek tridnevnega močnega deževja v severozahodni Sloveniji. Do 28. maja zjutraj je v 72 urah v Kranjski Gori padlo 208 milimetrov padavin, v Leskovici v Škofjeloškem hribovju 185 milimetrov, na Bledu 184 milimetrov ter v Bohinjski Bistrici in Tržiču 171 milimetrov padavin.

26.5.2009
Drugi dan zapored je bilo predvsem v zahodnem delu Slovenije neobičajno vroče za mesec maj. Na Letališču Portorož se je ogrelo do 32,3 stopinj C, v Ljubljani do 32,2 stopinj C, na Letališču JP Ljubljana do 31,6 stopinj C, v Postojni do 31,0 ° C, v Lescah do 30,6 stopinj C in v Novi vasi na Blokah 29,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Toamasina | dolomites bing