Torek, 16. avgust 2022, 21:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.5.2022

Vremenska napoved - 25. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 25. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 25. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.5.2022Danes dopoldne bo na severnem delu države spremenljivo oblačno, drugje dokaj jasno. Popoldne bo povsod več oblačnosti, nastajale bodo plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč na četrtek. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 28, na jugovzhodu do 30 °C.
Jutri bo na Primorskem ob šibki burji deloma jasno. Drugje bo v začetku pretežno oblačno, zlasti na Gorenjskem bo ponekod rahlo deževalo. Čez dan se bo delno zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, ob morju približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26, na Primorskem približno 28 °C.

Opozorilo: Danes popoldne, zvečer in v noči iz srede na četrtek so v severovzhodni Sloveniji zelo verjetna krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi.
V petek bo dokaj jasno z nekaj spremenljive oblačnosti. Zlasti v hribovitem svetu bo popoldne lahko nastala kakšna ploha ali nevihta.
V soboto kaže na dež in ohladitev.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. maja do 3. junija
Naši kraji bodo od nedelje do sredine naslednjega tedna pod vplivom hladnejše zračne mase s severa. Od sredine prihodnjega tedna pa kaže, da bi naši kraji ponovno prišli pod vpliv anticiklona in toplejše zračne mase.

V nedeljo bo v začetku oblačno, možne so manjše padavine, popoldne pa bo zlasti na zahodnem delu države lahko nekaj sonca. Na Primorskem bo pihala burja, drugje severovzhodnik.
V prvi polovici prihodnjega tedna je vremenska situacija še zelo spremenljiva, možne so še občasne padavine, potem pa naj bi se vreme za nekaj dni ustalilo. Od torka naprej bo postopno topleje.Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku delno jasno, nekoliko več oblačnosti bo severno in zahodno od nas, kjer bo že dopoldne možna kakšna ploha. Popoldne bodo na območju Alp začele nastajati nevihte, ki se bodo zvečer širile proti jugovzhodu.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana v glavnem jasno s šibko burjo. Drugje bo v začetku bolj oblačno, vendar se bo čez dan delno ranebo zjasnilo. V Alpah bodo popoldne možne posamezne plohe ali nevihte.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in nevihte. Pihal bo v glavnem šibak, v visokogorju zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13 °C, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri dopoldne se bo do višine približno 2100 m zadrževala nizka oblačnost iz katere lahko krajevno pade kakšna kaplja dežja. Popoldne bo nekaj sonca in kopaste oblačnosti, možna bo kakšna ploha ali nevihta. Na primorski strani alpsko-dinarske pregrade bo v glavnem jasno s popoldansko kopasto oblačnostjo. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na 2500 pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. maj:
25.5.1991
Jutro je bilo neobičajno hladno za konec meseca maja, v nekaterih krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici so izmerili minus 10,2 stopinj C, v Babnem Polju minus 4,5 stopinj C, v Ratečah minus 2,4 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju -0,2 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 2,2 stopinj C.

25.5.2009
Popoldne je bilo za mesec maj neobičajno, v nekaterih krajih celo rekordno vroče. V Biljah pri Novi Gorici in Godnjah na Krasu se je živo srebro povzpelo do 33,0 stopinj C, v Ljubljani so namerili 32,2 stopinj C, v Kočevju 31,9 stopinj C, v Postojni 31,6 stopinj C (prejšnji majski rekord 29,8 stopinj C) in v Topolu pri Medvodah 29,0 stopinj C. Rekordno toplo je bilo tudi v visokogorju, na Kredarici (2514 m) je bil s 14,4 stopinj C podrt majski rekord. Okoli 18. ure je nad območjem Kranja nastala supercelična nevihta, ki se je potem pomikala proti Ljubljani. V več kilometrov širokem pasu od Kranja do Ljubljane je padala velika toča, v nekaterih krajih v velikosti jabolka.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Thessaloniki | hribi