Torek, 16. avgust 2022, 21:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.5.2022

Vremenska napoved - 24. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 24. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 24. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.5.2022Popoldne bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28, na vzhodnem delu države približno 30 °C.
Preko noči bo v zahodnih in severnih krajih spremenljivo oblačno, možne bodo posamezne nevihte. Drugje bo deloma jasno. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 17, ob morju približno 19 °C.
Jutri bo na severnem delu države spremenljivo do pretežno oblačno, drugje dopoldne dokaj jasno. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod v osrednjem delu države nadaljevale tudi v noč na četrtek. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 28, na jugovzhodu do 31 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo v začetku pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo.
V petek bo dokaj jasno z nekaj spremenljive oblačnosti. Zlasti v hribovitem svetu bo popoldne lahko nastala kakšna ploha ali nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. maja do 2. junija
V soboto nas bo od severa dosegla hladna fronta, za njo bo k nam še nekaj dni pritekal dokaj hladen zrak. V prvih dneh junija bo od jugozahoda tudi k nam ponovno dotekal postopno toplejši zrak.

V soboto bo v glavnem oblačno, padavine bodo zajele večji del Slovenije. Občutno se bo ohladilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V nedeljo bo dež ponehal, napoved padavin za prihodnji teden pa se še precej spreminja. Od torka naprej bo postopno ponovno topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno. Popoldne in zvečer bo v Alpah nekaj neviht, ki se bodo v krajih severno od nas nadaljevale tudi v noč. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo.
Jutri bo v začetku delno jasno, nekoliko več oblačnosti bo severno in zahodno od nas. Popoldne bodo na območju Alp začele nastajati plohe in nevihte, ki se bodo zvečer širile proti vzhodu.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z nekaj spremenljive oblačnosti, nekateri vrhovi bodo lahko megleni. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15 °C, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in nevihte. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13 °C, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. maj:
24.5.1899
Močno deževje v nekaterih krajih v severni in zahodni Sloveniji. Do jutra naslednjega dne so najvišjo 24-urno višino padavin zabeležili v Žireh, 110 milimetrov; v Škofji Loki in Kamniku je padlo 83 milimetrov, v Podkraju nad Vipavo 70 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 66 milimetrov padavin.

24.5.1947
Ustanovljen je bil Hidrometeorološki zavod Ljudske Republike Slovenije.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Kartong | planina