Torek, 16. avgust 2022, 21:49
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.5.2022

Vremenska napoved - 23. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 23. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 23. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.5.2022Popoldne se bo delno ranebo zjasnilo, možna bo kakšna ploha ali nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26, na Primorskem do 28 °C.
V severni Sloveniji bodo posamezne plohe in nevihte možne tudi ponoči. Zjutraj se bo ranebo zjasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala kratkotrajna megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, ob morju 18 °C.
Jutri bo jasno. Čez dan bo zapihal jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28, na vzhodnem delu države približno 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v začetku precej jasno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte ponovno nekoliko pogostejše. V četrtek bo zjutraj pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo. Nastalo bo še nekaj ploh.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. maja do 1. junija
V noči iz srede na četrtek bo naše kraje prešla oslabljena hladna fronta. Za njo se bo prehodno nad nami nekoliko okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V soboto nas bo dosegla izrazitejša hladna fronta. Nad osrednjim Sredozemljem in Balkanom bo ciklonsko območje, nad naše kraje bo v zadnjih dneh maja dotekala hladna zračna masa. V začetku junija pa se bo nad naše kraje najverjetneje znova razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka.

V četrtek in petek bo v glavnem brez padavin, zlasti v prvem delu dneva bo v notranjosti precej nizke oblačnosti. Še bo nadpovprečno toplo za ta čas. V soboto bo v glavnem oblačno, padavine bodo najverjetneje zajele večji del Slovenije. Občutno se bo ohladilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Od nedelje naprej je napoved padavin še negotova. Nadaljevalo pa se bo sveže vreme. V začetku junija se bo najverjetneje znova otoplilo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno, največ sonca bo ob severnem delu Jadrana. Možne bodo kratkotrajne plohe, v Alpah tudi nevihte.
Jutri bo jasno, popoldne ali zvečer bo v Alpah nekaj neviht.


Gorski svet
Danes bo dopoldne pretežno oblačno in ponekod megleno, možna bo kakšna ploha. Popoldne bo spremenljivo oblačno in nastala bo kakšna nevihta. Zlasti v Julijskih Alpah so možne posamezne nevihte tudi v noči iz ponedeljka na torek. Pihal bo rahel, v visokogorju občasno zmeren zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13 °C, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v visokogorju bo občasno tudi megleno. Čez dan bo nastajala plitva kopasta oblačnost, možna je kakšna manjša ploha. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15 °C, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. maj:
23.5.1955
Zelo sveže jutro za konec meseca maja, v veliko krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici se je ohladilo do minus 10,4 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 3,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 2,3 stopinj C, v Postojni in Mariboru pa minus 1,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Föhr | abc hiker