Torek, 16. avgust 2022, 22:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.5.2022

Vremenska napoved - 21. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 21. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 21. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.5.2022Danes dopoldne bo deloma jasno, na severnem delu države je možna kakšna ploha. Popoldne in zvečer bo v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno, nastajale bodo nevihte, ki so krajevno lahko tudi močnejše. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 31 °C.
Preko noči se bo ozračje umirilo, jutri zjutraj bo po nižinah v notranjosti precej nizke oblačnosti. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 17 °C.
Jutri dopoldne se bo jasnilo, možna bo še kakšna ploha. Čez dan bo v glavnem jasno, popoldne in zvečer bo možna še kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 31 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo, možna bo kakšna ploha, popoldne tudi nevihta. V torek bo jasno, pihal bo jugozahodnik.


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. maja
Nad zahodnimi Alpami se bo v sredo od višinske doline odcepilo višinsko jedro hladnega zraka. Višinska dolina bo v prihodnjih dneh potovala severno od slovenskih krajev, odcepljeno višinsko jedro pa se bo proti vzhodu pomikalo južno od nas. Prihodnjo nedeljo in ponedeljek kaže, da se bo višinsko jedro ponovno združilo z glavnim višinskim valom na območju severnega Balkana in vzhodnih Alp.
Pri tleh bo ta proces viden kot nastanek plitvega ciklonskega območja, ki bo v naši bližini vztrajalo v sredo in četrtek.

V sredo je verjetnost za plohe in nevihte največja, potem pa se nekoliko zmanjša. Od četrtka naprej bo nekoliko hladneje.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, več spremenljive oblačnosti bo v krajih severno in vzhodno od nas, kjer bodo popoldne in zvečer nastajale nevihte.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana pretežno jasno. Drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bo zlasti v Alpah nastala kakšna ploha ali nevihta.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, dopoldne bodo začeli rasti kopasti oblaki in popoldne ter zvečer bodo nevihte, nekatere lahko močnejše. Veter bo v glavnem šibak, le ob nevihtah okrepljen. Smer vetra se bo spreminjala. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, možna bo kakšna ploha ali nevihta. V sredogorju se bo dopoldne zadrževala nizka oblačnost do višine približno 1800 m. Veter v sredogorju bo v začetku šibak, čez dan pa se bo krepil jugozahodnik. V visokogorju bo pihal zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12 °C, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. maj:
21.5.1938
V zahodni in severni Sloveniji so zjutraj izmerili veliko, v nekaterih krajih celo rekordno 24 urno višino padavin v mesecu maju. V Mojstrani je padlo 132 milimetrov, v Revenovšah nad Idrijo 119 milimetrov, v Lučah 115 milimetrov, na Planini pod Golico 112 milimetrov ter v Zgornji Besnici nad Kranjem 78 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lignano | weather bing