Torek, 16. avgust 2022, 20:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.5.2022

Vremenska napoved - 2. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 2. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 2. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.5.2022Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine. Na jugozahodnem delu države bo delno jasno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature v alpskih dolinah približno 13, drugje od 15 do 21 °C.
Preko noči se bo delno ranebo zjasnilo. Zjutraj bo po nižinah nastalo nekaj kratkotrajne megle. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 9, ob morju približno 11 °C.
Jutri bo delno jasno, čez dan bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost. Sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti posamezne kratkotrajne plohe, možna je tudi kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, v Vipavski dolini do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Tudi v sredo bo v začetku precej jasno s kratkotrajno meglo po nižinah. Sredi dneva in popoldne pa bodo možne posamezne plohe. V četrtek se bo verjetnost za krajevne padavine ponovno nekoliko povečala. Pihal bo jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. maja
Nad južnim Sredozemljem se bo poglobilo ciklonsko območje, ki se bo ob koncu tedna najverjetneje približalo našim krajem. Za njim se bo iznad zahodne Evrope nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V petek kaže na bolj oblačno vreme z občasnimi padavinami, v soboto pa bo suho. V nedeljo se verjetnost za padavine ponovno poveča. Od ponedeljka naprej pa se bo vreme najverjetneje stabiliziralo. Precej jasno bo, pihal bo vzhodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej oblačno, več jasnine bo ob Jadranu. Še se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo pogostejše v Alpah in v notranjosti Hrvaške.
Jutri se bo delno ranebo zjasnilo. Sredi dneva in popoldne bodo znova posamezne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v Alpah. Ob severnem delu Jadrana bo suho in jasno.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno in pogosto megleno, še se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo pogostejše v prvem delu dneva. Snežilo bo nad približno 1900 m. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo delno jasno, čez dan bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost. Sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti posamezne kratkotrajne plohe, možna je tudi kakšna nevihta. Snežilo bo nad približno 2100 m. Dopoldne bo pihal bo rahel veter vzhodnih smeri, popoldne pa južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. maj:
2.5.1962
Zelo hladno majsko jutro v večjem delu države. V Babnem Polju se je temperatura spustila na minus 8,3 stopinj C, v Lipah, južno od Ljubljane, so izmerili minus 6,1 stopinj C, v Žireh minus 4,3 stopinj C, v Celju minus 4,1 stopinj C in v Črnomlju minus 2,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Al Wakrah | razgled