Torek, 16. avgust 2022, 21:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.5.2022

Vremenska napoved - 16. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 16. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 16. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.5.2022Popoldne in zvečer bo nastajala kopasta oblačnost ter krajevne plohe in nevihte, možni bodo tudi kratkotrajni nalivi. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v začetku pretežno oblačno, dopoldne bodo še krajevne plohe, popoldne se bo nebo zjasnilo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Nekoliko ohladilo se bo. V četrtek bo precej jasno in ponovno topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. maja
V petek bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto oslabelo. V nedeljo nas bo prešla hladna fronta, za njo se polje zračnega tlaka nad našimi kraji ne bo kaj dosti okrepilo. V višinah bo občasno dotekal hladen in vlažen zrak.

V petek bo jasno, popoldne bodo v severni Sloveniji možne posamezne nevihte. Tudi v soboto bo v glavnem jasno s popoldanskimi nevihtami. Od nedelje dalje je napoved vremena precej nezanesljiva, najverjetneje bo precej spremenljivo. V petek in soboto bo približno 30 °C, potem se bo ohladilo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v večjem delu Hrvaške ter na območju severnega Jadrana jasno, drugje spremenljivo oblačno, popoldne bodo plohe in nevihte.
Jutri bo vzhodno od Slovenije v začetku pretežno oblačno z nekaj plohami. Drugje bo v začetku v glavnem jasno. Popoldne in zvečer bo spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami. Ob Jadranu bo suho.


Gorski svet
Danes bo dopoldne pretežno jasno. Čez dan se bodo razvili kopasti oblaki in nekatera pobočja in vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne in zvečer bodo nastale plohe in nevihte. Pihal bo rahel zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo zjutraj pretežno jasno, le na severovzhodu v začetku zmerno do pretežno oblačno, vendar se bo dopoldne nebo zjasnilo. Čez dan bo nastajala kopasta oblačnost, popoldne in zvečer krajevne plohe in nevihte. Pihal bo rahel severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. maj:
16.5.1961
Do 7. ure zjutraj je v enem dnevu v večjem delu države padlo precej dežja, v nekaterih krajih v pasu od Škofjeloškega hribovja do Kozjanskega je bila izmerjena najvišja dnevna višina padavin v mesecu maju od začetka meritev. V Izlakah pri Trbovljah so izmerili 98 milimetrov, na Telčah nad Sevnico 97 milimetrov, na Šmarni gori nad Ljubljano 95 milimetrov, v Škofji Loki 92 milimetrov, v Senovici, vzhodno od Celja, 76 milimetrov ter v Radečah 74 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dyuni | oglasi