Torek, 16. avgust 2022, 21:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.5.2022

Vremenska napoved - 15. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 15. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 15. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.5.2022Popoldne bo jasno, zlasti v hribih bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne in zvečer bodo posamezne plohe ali nevihte. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od 9 do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo v začetku jasno, popoldne bo oblačnost povečala in začele se bodo pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na sredo. V sredo bo v začetku pretežno oblačno, še bo nastala kakšna ploha. Čez dan se bo jasnilo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Nekoliko ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. maja
Od četrtka do sobote bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V nedeljo nas bo prešla hladna vremenska fronta, potem bo nad osrednjim Sredozemljem nastalo plitvo ciklonsko območje.

Od četrtka do sobote bo jasno. V nedeljo lahko ob prehodu hladne fronte pričakujemo nekaj dežja, tudi nevihte. Tudi v ponedeljek in torek bodo predvidoma še nastajale plohe in nevihte. V četrtek bodo temperature približno 25, v petek in soboto pa približno 30 °C. Od nedelje bo hladneje, predvidoma približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno, v alpskem svetu Furlanije - Julijske krajine, v Gorskem Kotarju in v notranjosti hrvaške Istre bodo posamezne nevihte.
Jutri bo v krajih zahodno in severno od nas spremenljivo oblačno, popoldne bodo plohe in nevihte. Drugje bo v glavnem jasno.


Gorski svet
Danes bo zjutraj pretežno jasno. Že dopoldne se bodo razvili kopasti oblaki in nekatera pobočja ter vrhovi bodo občasno v oblakih. Sredi dneva in popoldne se bo povečala možnost za kakšno ploho ali nevihto. Pihal bo rahel veter v glavnem zahodnih in južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri bo zjutraj pretežno jasno. Dopoldne se bodo razvili kopasti oblaki in nekatera pobočja in vrhovi bodo v oblakih. Popoldne in zvečer bodo nastale plohe in nevihte. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. maj:
15.5.1962
končalo se je tridnevno močno deževje v hribovitem delu zahodne in severne Slovenije. Do 7. ure zjutraj je v 72 urah največ padavin padlo v Mrzli Rupi na Idrijskem, 233 milimetrov, pri Domu na Komni so izmerili 228 milimetrov, v Bovcu 189 milimetrov, na Planini pod Golico 158 milimetrov in v Logarski Dolini 140 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Izola | presearch