Torek, 16. avgust 2022, 21:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.5.2022

Vremenska napoved - 14. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 14. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 14. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.5.2022Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe in zlasti v zahodni polovici države posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 24, na Primorskem do 26 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Popoldne bo zlasti v hribih nastala kakšna ploha ali nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo zlasti v Posočju. Popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. V torek popoldne bodo nevihte ponovno pogostejše.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. maja
V noči iz torka na sredo nas bo od severovzhoda dosegla hladna fronta, za njo se bo nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma ob koncu tedna oslabelo. V nedeljo nas bo prešla naslednja hladna fronta.

V sredo bo v začetku pretežno oblačno, na vzhodnem delu države bo v prvem delu dneva še možna kakšna ploha. Popoldne se bo jasnilo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. V četrtek in petek bo jasno. V soboto se bo verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte povečala. V petek in soboto bodo najvišje dnevne temperature približno 30 °C. V nedeljo lahko ob prehodu hladne fronte pričakujemo nekaj dežja, v začetku tudi nevihte. Nov teden naj bi se začel s sončnim in nekoliko hladnejšim vremenom.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, zlasti v krajih zahodno od nas bodo tudi posamezne nevihte.
Jutri bo pretežno jasno. Popoldne bo v hribih kakšna ploha ali nevihta.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in pogosto megleno. Nastajale bodo krajevne plohe, zlasti v Julijcih in zahodnih Karavankah morda kakšna nevihta. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo zjutraj pretežno jasno. Že dopoldne se bodo razvili kopasti oblaki in nekatera pobočja in vrhovi bodo občasno v oblakih. Sredi dneva in popoldne se bo povečala možnost za kakšno ploho ali nevihto. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. maj:
14.5.1969
Višek tri- do štiridnevnega vročinskega vala, po nižinah v notranjosti se je ogrelo nad 30 stopinj C. Najbolj vroče je bilo v Sremiču na Bizeljskem, kjer se je ogrelo do 32,9 stopinj C, v Radečah se je živo srebro ustavilo pri 32,5 stopinj C, v Črnomlju pri 32,3 stopinj C, v Celju pri 32,0 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pri 30,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Daegu | lana