Petek, 30. september 2022, 18:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.5.2022

Vremenska napoved - 12. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 12. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 12. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.5.2022Popoldne bo precej jasno, pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 29 °C.
Jutri bo dopoldne jasno, sredi dneva in popoldne pa v notranjosti spremenljivo oblačno. Na severnem delu države se bodo popoldne začele pojavljati plohe in nevihte, nekatere tudi močnejše, ki se bodo postopno pomikale proti jugu. Jutranje temperature bodo od 10 do 14, čez dan bodo najvišje temperature pa od 23 do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne padavine, popoldne tudi plohe in posamezne nevihte.
V nedeljo bo v glavnem jasno, možnost popoldanskih ploh in neviht bo majhna.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. maja
Nad našimi kraji bo v glavnem prevladovalo območje visokega zračnega tlaka. Občasno se bo ozračje nad nami nekoliko labiliziralo.

Večinoma bo v glavnem jasno vreme. Verjetnost krajevnih ploh in neviht bo nekoliko povečana zlasti v torek. Popoldanske temperature bodo v začetku tedna v glavnem malo nad 25 °C, v sredini tedna se bo nekoliko ohladilo, proti koncu tedna pa bodo temperature ponovno naraščale.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno, pihal bo jugozahodnik.
Jutri se bo pooblačitev s plohami in nevihtami iznad območja Alp postopno širila proti jugu. V krajih zahodno in južno od nas bo večji del dneva še jasno in toplo.


Gorski svet
Danes bo jasno, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj kopastih oblakov. Veter bo šibak, v glavnem jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri bo v prvem delu dneva še jasno, nekoliko več oblačnosti bo že na Pohorju. Sredi dneva se bo oblačnost povečala tudi drugje, začele bodo nastajati krajevne plohe in nevihte. Dopoldne bo veter šibak in spremenljive smeri, popoldne pa bo zapihal severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. maj:
12.5.1978
Izjemno hladno majsko jutro, zlasti v višjih legah in na severovzhodu. Na Kredarici (2514 m) je bila minimalna temperatura minus 12,7 stopinj C, na Krvavcu (1740 m) minus 9,1 stopinj C, na Kumu (1218 m) minus 6,0 stopinj C, v Murski Soboti minus 4,2 stopinj C in na Šmarni gori nad Ljubljano (665 m) minus 2,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tortosa | presearch