Ponedeljek, 20. september 2021, 16:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.9.2021

Vremenska napoved - 14. september 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 14. september 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.9.2021Popoldne bo precej jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 29, na Goriškem do 30 °C.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, čez dan se bo od zahoda oblačnost povečala. Popoldne bo zapihal jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju približno 17, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo v začetku precej jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Popoldne, zlasti pa zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v zahodni in severni Sloveniji. Pihal bo jugozahodnik. V noči iz četrtka na petek in v petek čez dan bodo plohe in nevihte pogostejše.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. septembra
V soboto se bo vremenska motnja, ki bo v petek prešla naše kraje, še zadrževala nad severozahodnim Balkanom in severnim Sredozemljem. Od nedelje dalje bomo v območju v glavnem zahodnih višinskih vetrov, občasno bodo manj izrazite vremenske motnje potovale čez srednjo Evropo in Alpe proti vzhodu..

Dež bo v soboto v glavnem ponehal. Od nedelje četrtka ne bo izrazitejše količina dežja, ne bo pa zanesljivo suho. Ohladilo se bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo v začetku približno 20 °C, od torka dalje pa pod 20.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno.
Jutri bo po dokaj jasnem jutru od zahoda počasi naraščala zmerna oblačnost. Ponekod bo pihal jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, čez dan se bodo razvili posamezni kopasti oblaki, nekateri vrhovi bodo lahko za krajši čas občasno v oblakih. Pihal bo rahel jugozahodni veter ali zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na 2500 približno 10 °C.

Jutri se bo po deloma jasnem jutru od zahoda zmerno nebo pooblačilo, občasno bo ponekod tudi pretežno oblačno. Nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren zahodni in jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na 2500 približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. september:
14.9.1987
V nekaterih krajih v vzhodnem delu Slovenije se je čez dan segrelo nad 30 stopinj C. V Metliki so izmerili 33,6 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju 32,2 stopinj C, v Slovenskih Konjicah in Radljah ob Dravi 30,7 stopinj C, v Murski Soboti 30,6 stopinj C in v Kočevju 30,5 stopinj C.

14.9.2011
Neobičajno topel dan, po nižinah se je segrelo do približno 30 stopinj C. V Metliki se je živo srebro povzpelo do 33,4 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici so namerili 31,7 stopinj C, v Novem mestu in Bizeljskem 31,6 stopinj C, v Ljubljani 30,8 stopinj C in v Lescah 29,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Muggia | pot