Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.7.2021

Vremenska napoved - 7. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 7. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 7. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.7.2021Popoldne bo precej jasno, ponekod bo pihal veter južnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 36 °C.
Jutri bo v začetku precej jasno, popoldne pa občasno zmerno oblačno. Pihal bo jugozahodnik. Zvečer in v noči iz četrtka na petek bo zlasti na zahodnem delu države in severu možna kakšna nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 36 °C.

Opozorilo: Do petka bo zlasti sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.
V petek bo na Primorskem jasno, drugje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne nevihte. Vročina bo nekoliko popustila.
V soboto bo v glavnem jasno z dnevnimi temperaturami od 25 do 30 stopinj Celzija.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. julija
V nedeljo se bo prek srednje Evrope proti vzhodu pomikalo manjše višinsko jedro nestabilnega zraka. V ponedeljek in torek bo pred višinsko dolino s hladnim zrakom, ki se bo prek Francije bližala Alpam, k nam od jugozahoda ponovno pritekal zelo topel zrak. Od srede naprej pa kaže, da se bo v višinah tudi nad našimi krajih zadrževal nekoliko hladnejši in nestabilen atlantski zrak.

V nedeljo v notranjosti Slovenije ni povsem izključena kakšna nevihta, vendar prevladovalo bo jasno vreme. V ponedeljek in torek bo v glavnem jasno in vroče, od srede naprej pa kaže na spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami in osvežitvijo.


Sosednje pokrajine
Prevladovalo bojasno in vroče. Na območju Alp bo jutri nastalo nekaj neviht.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov približno 13 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Proti večeru je možna kakšna vročinska nevihta. Pihal bo rahel do zmeren južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 22, na višini 2500 metrov približno 14 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. julij:
7.7.1957
Drugi zaporedno izjemno vroč dan, na številnih meteoroloških postajah se je živo srebro povzpelo več kot 36 stopinj C. V Braniku v Vipavski dolini so namerili 39,1 stopinj C, v Črnomlju je bila najvišja dnevna temperatura zopet 38,0 stopinj C, v Novem mestu so namerili 37,5 stopinj C, v Ljubljani 37,1 stopinj C in v Kubedu v Koprskem primorju 36,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | La Lucila del Mar | forum