Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.7.2021

Vremenska napoved - 5. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 5. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 5. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.7.2021Popoldne bo v glavnem jasno, ranebo zjasnilo se bo tudi na vzhodnem delu države Slovenije, nad hribovitimi kraji bo možna še kakšna manjša ploha. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 28, na Primorskem do 30 °C.
Jutri bo jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 17, ob morju približno 19, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo jasno in vroče. V četrtek zvečer bo zlasti v gorskem svetu možna kakšna vročinska nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. julija
V začetku bo k nam z vetrovi južnih smeri pritekal zelo topel in suh zrak, v petek popoldne ali v noči iz petka na soboto nas bo oplazila vremenska fronta, potem pa bomo znova v območju visokega zračnega tlaka. V nedeljo in v začetku prihodnjega tedna bo srednjo Evropo doseglo več vremenskih motenj, ki bodo najverjetneje vplivale tudi na vreme pri nas. Z zahodnimi vetrovi bo pritekal malo manj topel zrak.

V petek bo vročina že začela popuščati, čez dan bodo možne krajevne nevihte. Količina padavin je zaenkrat še precej negotova. V soboto kaže na suho vreme, prehodno bo zapihal veter vzhodne smeri. Najvišja temperatura zraka bo po nižinah približno 28 °C. Od nedelje do konca obdobja je trenutna vremenska napoved še negotova. Najverjetneje bo vreme nestalno z občasnimi plohami in nevihtami.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, zlasti v Alpah bo možna kakšna ploha.
Jutri bo jasno in vroče.


Gorski svet
Zjutraj bo še pretežno oblačno, dež bo ponehal, dopoldne se bo delno zjasnilo. Nato se bo razvila kopasta oblačnost, sredi dneva ter popoldne bo ponekod občasno megleno. Možna bo kakšna kratkotrajna ploha. Zjutraj bo pihal rahel do zmeren severnik, ki bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 8 °C.

Jutri bo v glavnem jasno, čez dan bo nastalo nekaj plitve kopaste oblačnosti. Pihal bo rahel južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov približno 13 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. julij:
5.7.1950
V večjem delu Slovenije višek najmočnejšega vročinskega vala z rekordno visokimi temperaturami od začetka meteoroloških meritev; v nekaterih krajih se je segrelo nad 40 stopinj C! V Murski Soboti je bila najvišja dnevna temperatura 39,8 stopinj C, v Celju 39,4 stopinj C, v Novem mestu 38,2 stopinj C, v Ljubljani 37,6 stopinj C, v Žireh 37,2 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 36,8 stopinj C. Še bolj vroče je bilo v nekaterih krajih v osrednji in jugovzhodni Sloveniji - ob 2. uri popoldne so v Črnomlju izmerili 40,6 stopinj C (uradno najvišja izmerjena temperatura zraka v Sloveniji), v Laškem 40,0 stopinj C in v Radečah 38,9 stopinj C.

5.7.1965
Ob 7. uri zjutraj so na številnih meteoroloških postajah zabeležili dosedaj najvišjo 24 urno višino padavin v mesecu juliju. Največ padavin, 183 milimetrov, so namerili v Borovnici pri Vrhniki; v Hotedršici in na Pokojišču, prav tako blizu Vrhnike, je padlo 160 milimetrov, v Ravniku na Nanosu 157 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 144 milimetrov, v Ložah pri Vipavi 142 milimetrov ter v Komnu na Krasu 133 milimetrov padavin.

5.7.2007
Na Kredarici so zjutraj izmerili 15 centimetrov novega snega, kar je največ v mesecu juliju od začetka meritev leta 1955.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cervo | hike