Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:49
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.7.2021

Vremenska napoved - 4. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 4. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 4. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.7.2021Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki bodo manj pogoste sredi dneva in popoldne, ko bo tudi več sonca. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 27 °C.
Preko noči bo dež z nevihtami od zahoda zajel vso Slovenijo. Ponekod bodo tudi močnejši nalivi. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 17, ob morju približno 19 °C.
Jutri zjutraj ali zgodaj dopoldne bodo padavine ponehale in od zahoda se bo nebo zjasnilo. Čez dan bo možna še kakšna manjša ploha. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 28, na Primorskem do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo jasno in vroče.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. julija
V začetku bo k nam z vetrovi južnih smeri pritekal zelo topel in suh zrak, v noči iz petka na soboto nas bo oplazila vremenska fronta, potem pa bomo znova v območju visokega zračnega tlaka. Z zahodnimi vetrovi bo pritekal malo manj topel zrak.

V četrtek bo jasno in zelo vroče. Zvečer v gorskem svetu severozahodne Slovenije že lahko nastane kakšna vročinska nevihta. Tudi v petek bo še vroče, popoldne in zvečer bodo nevihte pogostejše, nadaljevale se bodo v noč na soboto. Od sobote do torka bo precej jasno, v torek popoldne se bo verjetnost za popoldanske nevihte povečala. Čez dan bodo najvišje temperature približno 30 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Preko noči bo dež z nevihtami od zahoda prehodno zajel vse sosednje pokrajine.
Jutri dopoldne bo dež postopno povsod ponehal. Od zahoda se bo nebo zjasnilo.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod megleno. Občasno bodo padavine, deloma plohe in zlasti popoldne posamezne nevihte. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov približno 7 °C.

Jutri bo zjutraj še pretežno oblačno, dež bo ponehal, dopoldne se bo nebo zjasnilo. Nato bodo zrasli kopasti oblaki in sredi dneva ter popoldne bo ponekod občasno megleno. Nastala bo kakšna kratkotrajna ploha. Zjutraj bo pihal rahel do zmeren severnik, ki bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. julij:
4.7.1989
Tretjega meseca junija popoldne in v noči na četrti mesec julij je v nekaterih krajih na Štajerskem in Dolenjskem v močnih nalivih padlo preko 100 milimetrov padavin, do 5. julija zjutraj celo več kot 150 milimetrov. Na Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici so do 4. julija zjutraj v enem dnevu izmerili 123 milimetrov, v Gornjem Lenartu pri Brežicah 122 milimetrov, na Bizeljskem 110 milimetrov in v Žetalah v Halozah 107 milimetrov padavin. V 48 urah so največ padavin, 153 milimetrov, izmerili na Pragerskem; v Črešnjevcu je padlo 151 milimetrov, v Žetalah 146 milimetrov in v Topli na Koroškem 144 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Agucadoura | panorama