Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.7.2021

Vremenska napoved - 30. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 30. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 30. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.7.2021Popoldne bo pretežno jasno. V severni Sloveniji bodo lahko nastale posamezne nevihte, ki se bodo pojavljale tudi ponoči. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 34 °C.
Jutri bo jasno. Na severozahodu bo kakšna nevihta lahko že zjutraj ali dopoldne, popoldne pa se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale zlasti v severni Sloveniji. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 34, na severozahodu približno 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki bodo manj verjetne v severovzhodni in jugovzhodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodnik. Nekoliko bo že hladneje. V ponedeljek bo v začetku še pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici države. Popoldne se bo jasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. avgusta
V torek bo nad nami šibko območje visokega zračnega tlaka, v višinah pa nas bo prešla neizrazita višinska dolina s hladnim zrakom. V nadaljevanju bo zračni tlak nekoliko oslabel, v višinah pa bomo pod vplivom jugozahodni vetera. Izrazitejših vremenskih procesov ne bo, zlasti v četrtek in petek pa bo ozračje bolj nestabilno zaradi slabo izraženih višinskih dolin hladnega zraka.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti popoldne bodo nastajale krajevne plohe. V sredo bo jasno in suho, v četrtek in petek pa bodo krajevne padavine ponovno nekoliko verjetnejše. V soboto in nedeljo bo jasno. Temperature po nižinah bodo od 25 do 30 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne in jutri bo jasno in vroče, popoldne bodo zlasti v Alpah krajevne nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku jasno. Čez dan bodo rasli kopasti oblaki, popoldne bodo nastale posamezne nevihte, ki bodo najverjetnejše na severozahodu Slovenije. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 19, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Jutri bo v vzhodnem delu slovenskih gora v glavnem jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše sredi dneva in popoldne. Pihal bo rahel, občasno ponekod zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 19, na višini 2500 metrov pa približno 11 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. julij:
30.7.2005
Jutro je bilo neobičajno toplo, čez dan je bilo zlasti na Primorskem zelo vroče. V Lendavi temperatura do jutra ni padla pod 21,9 stopinj C, v Mariboru, v Velikih Dolencih na Goričkem, na Lisci (943 m) in na Letališču Portorož pa se je ohladilo le do 21,5 stopinj C. Najvišja dnevna temperatura je bila uradno zabeležena na Slapu pri Vipavi, 36,0 stopinj C; v Metliki so namerili 35,2 stopinj C, na Letališču Portorož 34,6 stopinj C ter v Postojni 34,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Andravida | mangart hike