Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.7.2021

Vremenska napoved - 28. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 28. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 28. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.7.2021Danes bo v glavnem jasno. Zvečer in v prvem delu noči lahko zlasti na zahodnem delu države in severu nastane kakšna ploha ali nevihta. Ponekod bo še pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 33 °C.
Jutri bo precej jasno. Jutranje temperature bodo od 13 do 19, ob morju približno 21, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 33 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo jasno in vroče. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Popoldne bodo zlasti v severni Sloveniji krajevne nevihte. V soboto bo ob morju jasno, drugje spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. avgusta
Nad severozahodno in severno Evropo bo vztrajalo ciklonsko območje, ki bo občasno vplivalo tudi na vreme v srednji Evropi. V višinah bo prevladoval jugozahodnik, s katerim bo pritekal nekoliko hladnejši zrak.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Osvežilo se bo. Od ponedeljka do petka bo vreme dokaj nestanovitno, vsak dan bodo možne krajevne padavine, zlasti plohe in nevihte. Najmanj verjetne bodo v južni polovici države. V notranjosti Slovenije bodo temperature ostale pod 30 °C.Sosednje pokrajine
Povečini bo jasno in vroče. Nekaj več oblačnosti bo na območju Alp, kjer bodo popoldne ali zvečer krajevne nevihte.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nekatera pobočja in vrhovi bodo občasno v oblakih. Zvečer in v prvem delu noči bo na območju Julijcev in Kamniško - Savinjskih Alp možna kakšna nevihta. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 11 °C.

Jutri bo precej jasno. Čez dan bodo rasli kopasti oblaki, verjetnost neviht bo majhna. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 19, na višini 2500 metrov pa približno 11 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. julij:
28.7.1983
Ponovno je bilo zelo vroče, vendar se je težišče vročinskega vala premaknilo v vzhodno Slovenijo. V Metliki se je segrelo do 37,5 stopinj C, na Bizeljskem so izmerili 37,0 stopinj C, v Celju 36,8 stopinj C, v Ljubljani 36,7 stopinj C, v Gornji Radgoni 36,2 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem 33,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Melbourne | forum