Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.7.2021

Vremenska napoved - 27. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 27. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 27. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.7.2021Danes bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje spremenljivo oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo občasno pojavljale krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 29, na vzhodnem delu države do 32 °C.
Jutri bo v glavnem jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. V večernem času lahko na zahodnem delu države nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Ponekod bo še pihal jugozahodnik. Jutranje temperature od 14 do 19, ob morju približno 21, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 33 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek bo jasno in vroče. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Verjetnost popoldanskih neviht bo majhna.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 31. julija do 5. avgusta
Nad severozahodno in severno Evropo bo vztrajalo ciklonsko območje, ki bo občasno vplivalo tudi na vreme v srednji Evropi. Območje Alp bo dosegel nekoliko hladnejši atlantski zrak.

V soboto popoldne se bodo od severa pričele pojavljati nevihte, v noči iz sobote na nedeljo pa bodo padavine z osvežitvijo zajele vso Slovenijo. Nedelja bo še nestanovitna, potem pa bo od ponedeljka do četrtka predvidoma deloma jasno in v glavnem suho vreme. V notranjosti Slovenije bodo temperature ostale pod 30 °C.Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno, zlasti v krajih severno in zahodno od nas se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Več sonca bo v krajih vzhodno od nas.
Jutri bo v glavnem jasno. Nekaj več oblačnosti bo na območju Alp, kjer bo zlasti popoldne in zvečer še lahko nastalo nekaj neviht.Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v Julijcih bodo nekateri vrhovi v oblakih. Zlasti v zahodnem delu slovenskih gora se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 27. julij:
27.7.1983
V višje ležečih predelih so zabeležili najvišjo temperaturo od začetka meritev in tudi v nekaterih krajih drugje je bilo izjemno vroče. Na postaji Stara Fužina v Bohinjski dolini se je živo srebro povzpelo na 37,7 stopinj C, na Vrhniki na 37,6 stopinj C, v Ljubljani na 37,1 stopinj C, v Ratečah na 36,1 stopinj C in v Babnem Polju na 34,5 stopinj C. Na postaji na Krvavcu (1740 m) so zabeležili edini vroč dan dosedaj, ogrelo se je na 30,0 stopinj C. Na Kredarici, 2514 m nad morjem, so izmerili rekordnih 21,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Komenda | hike