Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.7.2021

Vremenska napoved - 26. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 26. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 26. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.7.2021Danes bo v glavnem jasno. Popoldne bodo zlasti v zahodni Sloveniji začele nastajati nevihte, krajevno tudi močnejše, ki se bodo zvečer in v prvi polovici noči lahko širile proti vzhodu. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 33, na severozahodu približno 25 °C.
Jutri bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje spremenljivo oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 19, na Primorskem do 22, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32, na severozahodu približno 24 °C.

Opozorilo: Danes pozno popoldne, zvečer in v prvem delu noči na torek bodo zlasti v zahodni polovici države možna krajevna neurja z močnimi sunki vetra in točo.
V sredo in četrtek bo jasno in ponovno bolj vroče. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. julija do 4. avgusta
Nad severozahodno in severno Evropo bo vztrajalo ciklonsko območje, ki bo občasno vplivalo tudi na vreme v srednji Evropi. V višinah bo z jugozahodnim vetrom k nam iznad Sredozemlja dotekal topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Do sobote bo jasno in vroče s temperaturami v glavnem med 30 in 35 °C, potem pričakujemo ohladitev. Od sobote do predvidoma ponedeljka bo povečana verjetnost krajevnih padavin, v nadaljevanju tedna pa se bo kot kaže znova znižala. Postopno bo ponovno topleje.Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno. Zlasti na območju Alp bodo popoldne in zvečer nastajale nevihte. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo.
Jutri bo spremenljivo oblačno, zlasti v krajih severno in zahodno od nas se bodo pojavljale plohe in nevihte. Več sonca bo v krajih vzhodno in južno od nas. Ob severnem delu Jadrana bo še pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, čez dan pa bo več oblačnosti. Zlasti v Julijcih bodo nekateri vrhovi lahko v oblakih, tam bodo popoldne in zvečer nastale tudi nevihte. Zjutraj bo pihal rahel jugozahodni veter, ki se bo popoldne okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, predvsem v Julijcih bodo nekateri vrhovi v oblakih. Zlasti v zahodnih gorstvih se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, kakšna bo možna že dopoldne. Pihal bo v glavnem zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. julij:
26.7.1987
Drugi dan zapored močni nalivi, predvsem na severozahodu in v osrednjem delu Slovenije. Do 27. julija zjutraj je v 48 urah v Logu pod Mangartom padlo 200 milimetrov, v Laškem in na Hrušici pri Jesenicah 167 milimetrov, na Planini pod Golico 158 milimetrov ter na Miklavškem hribu nad Celjem 140 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Saldanha | pot