Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.7.2021

Vremenska napoved - 25. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 25. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 25. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.7.2021Popoldne bo jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. Zlasti v gorah severozahodne Slovenije bo možna kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 34 °C.
Jutri bo v glavnem jasno. Popoldne in zvečer bodo zlasti v zahodni in severozahodni Sloveniji nastale posamezne nevihte. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 20, ob morju do 22, čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 33 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo v zahodni polovici države spremenljivo oblačno, drugje bo delno jasno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji bodo nastajale plohe in nevihte. Nekoliko se bo osvežilo.
V sredo bo jasno in ponovno bolj vroče.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. julija do 3. avgusta
Nad severozahodno in severno Evropo bo vztrajalo ciklonsko območje, ki bo občasno vplivalo tudi na vreme v srednji Evropi. V višinah bo z jugozahodnim vetrom k nam iznad Sredozemlja dotekal topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Od četrtka do sobote bo jasno in vroče s temperaturami v glavnem med 30 in 35 °C, potem pričakujemo ohladitev. Od sobote naprej se bo povečala verjetnost krajevnih padavin.Sosednje pokrajine
Večinoma bo jasno poletno vreme. Na območju Alp bo popoldne in zvečer nastalo nekaj neviht. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo.


Gorski svet
Danes bo jasno. Nekaj več oblačnosti bo na območju Julijskih Alp, kjer bo v popoldanskem času možna kakšna nevihta. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan pa bo več oblačnosti. Zlasti v Julijcih bodo nekateri vrhovi lahko v oblakih, tam bodo popoldne in zvečer nastale tudi nevihte. Zjutraj bo pihal rahel jugozahodni veter, ki se bo popoldne okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. julij:
25.7.1987
Po 2. uri popoldne je neobičajno močno neurje s točo in močnim vetrom opustošilo severni del Prekmurja. Toča je v približno 10 km širokem pasu uničila večino pridelka, veliko škode je bilo tudi na sadnem drevju in vinski trti.

25.7.2006
Dan se je začel z zelo toplim jutrom. V Mariboru je bila najnižja temperatura 21,1 stopinj C, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 21,0 stopinj C, na Bizeljskem 20,4 stopinj C in v Celju 20,3 stopinj C. Celo na sicer hladnem Babnem Polju je bilo 16,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog El Hoceima | flickr hike