Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:32
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.7.2021

Vremenska napoved - 22. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 22. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 22. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.7.2021Popoldne bo delno jasno. Nekaj več oblačnosti bo na severozahodu, kjer bo nastalo nekaj ploh, možna je tudi kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 °C.
Jutri v prvem delu dneva bo spremenljivo oblačno, v notranjosti bodo možne kratkotrajne plohe in posamezne nevihte. Popoldne se bo jasnilo, zlasti v hribovitem svetu severne in zahodne Slovenije bo še kakšna nevihta. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Primorskem približno 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo v glavnem jasno in vroče vreme. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. julija
Naši kraji bodo v ponedeljek še na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. V višinah bo z jugozahodnim vetrom k nam dotekal zelo topel zrak iz območja Sredozemlja in severne Afrike. V torek nas bo najverjetneje že dosegel vpliv hladne fronte, ki se bo zadrževala nad Alpami. V nadaljevanju tedna bo nad zahodno in delom srednje Evropo vremenska motnja, ki bo občasno vplivala tudi na vreme pri nas. V višinah bodo pihali razmeroma močni zahodni do jugozahodni vetrovi.

V ponedeljek bo še jasno in vroče. Najvišja temperatura zraka bo po nižinah približno 33 °C. Pihal bo jugozahodni veter. V torek kaže na spremenljivo vreme s krajevnimi nevihtami, osvežilo se bo. Od srede do petka bo v glavnem brez padavin, zlasti popoldne niso izključene krajevne plohe in nevihte. Verjetnost za padavine se nekoliko poveča v soboto.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo na območju Alp, kjer bodo posamezne nevihte.
Jutri bo v začetku spremenljivo oblačno, zlasti v krajih severno od nas bodo nastajale plohe in nevihte. Popoldne se bo postopno nebo zjasnilo.


Gorski svet
Danes bo zlasti v severnih in zahodnih gorstvih spremenljivo do pretežno oblačno, v začetku se bo marsikje zadrževala tudi nizka oblačnost, ki bo segala do nadmorske višine približno 2100 m. Sredi dneva in popoldne bodo predvsem na območju Julijskih Alp krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo nadaljevale v večer. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 9 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno in pogosto tudi megleno, že zjutraj se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte. Krajevne padavine, deloma nevihte bodo možne tudi čez dan. Popoldne se bo oblačnost trgala. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. julij:
22.7.1968
Jutro je bilo za mesec julij v veliko krajih neobičajno sveže, na nekaterih planotah Notranjske se je pojavila slana. V Babnem Polju so izmerili -0,7 stopinj C, na Rakitni 0,5 stopinj C, v Ratečah 1,8 stopinj C, v Ilirski Bistrici 3,8 stopinj C in v Postojni 3,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Debeli Rtič | hike.uno