Ponedeljek, 24. januar 2022, 06:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.7.2021

Vremenska napoved - 19. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 19. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 19. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.7.2021Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno, v notranjosti občasno zmerno oblačno. Nekaj več oblačnosti bo na vzhodnem delu države Slovenije. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj ploh in neviht. Jutranje temperature bodo od 13 do 19, v alpskih dolinah približno 11, čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 28, na Primorskem približno 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Tudi v sredo in četrtek kaže na jasno vreme, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. julija
Višinska dolina hladnega in vlažnega atlantskega zraka se bo prek zahodne Evrope le počasi bližala Alpam, nad srednjo Evropo bo najverjetneje nastalo nekaj višinskih motenj. Ciklonska območja z vremensko fronto se bodo tudi v prihodnjem tednu najverjetneje v glavnem nahajala severneje od slovenskih krajev. Občasno pa lahko vplivajo tudi na vreme pri nas.

Ob koncu tedna kaže na v glavnem jasno vreme, popoldne bodo možne krajevne nevihte, ki bodo verjetnejše v gorskem svetu. Od sobote naprej bo pihal jugozahodni veter. Še nekoliko topleje bo, najvišja dnevna temperatura zraka bo malo nad 30 °C. Verjetnost za padavine se bo v začetku prihodnjega tedna nekoliko povečala. Najverjetneje bo še ostalo razmeroma toplo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo le v krajih južno od nas še nestanovitno z občasnim dežjem, drugje bo večinoma jasno vreme. Še bo pihal severovzhodni veter, ob Jadranu rahla burja.
Jutri bo večinoma jasno vreme, popoldne bodo zlasti na območju Alp nastajale posamezne nevihte.


Gorski svet
Danes bo precej jasno z nekaj plitke kopaste oblačnosti. Pihal bo zmeren severovzhodnik, ki bo popoldne nekoliko oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov približno 9 °C.

Jutri v prvem delu dneva bo pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne bo nastajala spremenljiva oblačnost, nekateri vrhovi bodo občasno v oblačnosti, pojavljale se bodo posamezne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severnih gorstvih. Pihal bo v glavnem šibak veter severne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 19. julij:
19.7.1970
Dan se je začel z neobičajno svežim jutrom, še posebej na Vipavskem in v Posočju. Od uradnih postaj pod 1000 m je bilo najhladneje v Babnem Polju z 0,7 stopinj C, v Čepovanu so izmerili 3,2 stopinj C, v Postojni 3,8 stopinj C, v Tolminu 5,5 stopinj C in na Slapu pri Vipavi 6,0 stopinj C.

19.7.1978
Obalo je približno 7. ure zjutraj prizadelo zelo močno neurje z orkanskimi sunki vetra, ki so podrli številna drevesa in odkrivali strehe. Na meteorološki postaji Portorož Beli Križ je najmočnejši sunek vetra po korigiranih podatkih anemometra dosegel hitrost 200minus 220 km/h.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hauido | izlet