Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.7.2021

Vremenska napoved - 16. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 16. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 16. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.7.2021Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Zapihal bo veter severne smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 27 °C.
Preko noči se bodo padavine od vzhoda okrepile in se zjutraj razširile tudi v osrednje kraje. Vmes bodo nastajale nevihte z možnostjo nalivov. Jutranje temperature bodo v glavnem od 15 do 19 °C.
Jutri bo v glavnem oblačno s padavinami, ki bodo pogostejše v vzhodnih in osrednjih krajih. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25, na Primorskem do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Tudi v nedeljo bo še spremenljivo s krajevnimi padavinami, več jih bo v vzhodni polovici države. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo nebo zjasnilo. Oba dneva bo pihal severni do severovzhodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. julija
Iznad srednje Evrope se bo nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka. V nadaljevanju tedna bo nad zahodno in srednjo Evropo več višinskih motenj, ki bodo lahko občasno vplivale tudi na vreme pri nas.

Od torka do konca tedna kaže na v glavnem brez padavin vreme, zlasti popoldne niso izključene občasne krajevne plohe in nevihte. Do petka bodo najvišje temperature po nižinah v notranjosti države med 25 in 30 °C, ob koncu tedna pa bo ponovno nekoliko bolj vroče.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v krajih južno od nas. Zapihal bo veter severnih smeri.
Jutri bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu rahla burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, vrhovi gora bodo pogosto v oblakih. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodne smeri, ki se bo proti večeru nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri bo oblačno in ponekod megleno. Od dopoldneva naprej bodo pogoste padavine, deloma nevihte. Pihal bo zmeren, dopoldne močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. julij:
16.7.1925
V Podkraju nad Ajdovščino je bila dopoldne izmerjena zelo velika 24-urna višina padavin: 196 milimetrov.

16.7.1970
Do jutra je v pasu od Ljubljanske kotline in Zgornjesavske doline do Pohorja v enem dnevu padlo izjemno veliko dežja, na številnih meteoroloških postajah je bil dosežen nov julijski rekord v dnevni višini padavin. V Logarski Dolini so izmerili 167 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 163 milimetrov, v Javorjah nad Poljansko dolino 133 milimetrov, v Kranju 121 milimetrov, v Ratečah 116 milimetrov in v Škofji Loki 102 milimetrov padavin. Čez dan je bilo tudi neobičajno hladno, najvišja dnevna temperatura je bila minus 2,7 stopinj C na Kredarici, 10,2 stopinj C v Postojni, 12,0 stopinj C v Ljubljani in 12,7 stopinj C v Novem mestu. Zjutraj so pri Domu na Komni izmerili 10 centimetrov in na Kredarici 4 centimetrov novega snega.

16.7.2010
Zgodaj zjutraj je močan naliv zajel območje Lendave, samodejna meteorološka postaja je zabeležila 48 milimetrov padavin v 45 minutah. Sicer je bilo jutro v večjem delu države neobičajno toplo, v nekaterih krajih se ni ohladilo pod 20 stopinj C. V Bizeljskem je najnižja jutranja temperatura znašala 23,0 stopinj C, v Metliki 22,8 stopinj C, v Celju 22,0 stopinj C in v Ljubljani 21,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Malaga | hike abc