Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.7.2021

Vremenska napoved - 15. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 15. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 15. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.7.2021Popoldne bo prehodno zmerno oblačno, zlasti na zahodnem delu države bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh, možna je tudi kakšna nevihta. Pozno popoldne se bo jasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 28 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, tudi nevihte. Zapihal bo veter severne smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 26, na Primorskem in na vzhodnem delu države do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz petka na soboto se bodo padavine od vzhoda okrepile in do jutra razširile nad večji del Slovenije, vmes bodo nastajale nevihte. V soboto bo v glavnem oblačno s pogostimi padavinami, ki jih bo manj na zahodnem delu države. Pojavljale se bodo tudi nevihte z nalivi. Tudi v nedeljo bo še spremenljivo s krajevnimi padavinami, ki jih bo več v vzhodni polovici države. Oba dneva bo pihal severni do severovzhodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. julija
V ponedeljek bo višinsko jedro hladnega in nestabilnega zraka nad Balkanom predvidoma oslabelo, iznad srednje Evrope se bo nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka. V nadaljevanju tedna bo nad zahodno in srednjo Evropo več višinskih motenj, ki bodo lahko občasno vplivale tudi na vreme pri nas.

V ponedeljek bodo rahle padavine povsod ponehale, delno se bo ranebo zjasnilo. Še vedno bo pihal severni do severovzhodnik, na Primorskem burja. Najvišja dnevna temperatura bo v glavnem med 26 in 30 °C. V nadaljevanju tedna kaže na v glavnem brez padavin vreme, zlasti popoldne niso izključene občasne krajevne plohe in nevihte. Najvišja temperatura zraka bo po nižinah med 25 in 30 °C, nekoliko topleje bo na Primorskem.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo prehodno več oblačnosti, zlasti v Alpah bo nastalo nekaj ploh ali neviht.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Zapihal bo veter severnih smeri, ob Jadranu rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, dopoldne se bo od zahoda pričelo oblačiti. Sredi dneva in popoldne bodo nekatera pobočja in vrhovi v oblačnost, nastalo bo nekaj manjših ploh, lahko tudi kakšna nevihta. Proti večeru se bo znova prehodno ranebo zjasnilo. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo v glavnem pretežno oblačno, vrhovi gora bodo pogosto v oblakih. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodne smeri, ki se bo proti večeru nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. julij:
15.7.1998
V nekaterih krajih v zahodni, osrednji in severni Sloveniji je bila zjutraj izmerjena rekordna dnevna višina padavin v mesecu juliju. Na postaji Na Stanu na Idrijskem je do jutra v enem dnevu padlo 102 milimetrov padavin, v Rovtah nad Logatcem in Črni vasi na Ljubljanskem barju 98 milimetrov, v Gornjem Gradu 89 milimetrov in v Velenju 80 milimetrov. Največ dežja, 144 milimetrov, so namerili v Ligu, nad Soško dolino.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Warkworth | hike