Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.7.2021

Vremenska napoved - 14. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 14. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 14. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.7.2021Popoldne bo dokaj jasno z nekaj kopaste oblačnosti, zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28, na severozahodu približno 20 °C.
Preko noči bo zlasti na Primorskem nastalo nekaj ploh ali neviht.
Jutri bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Zlasti na zahodnem delu države bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe ali nevihte. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Na Primorskem bo pihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. julija
V nedeljo in ponedeljek bodo naši kraji še pod vplivom višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka. Od torka se bo k nam od severozahoda predvidoma razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo in ponedeljek bo še spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami, ki jih bo več v vzhodni polovici države. Od torka se bo verjetnost za padavine zmanjšala. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 °C, nekoliko topleje bo ob morju.


Sosednje pokrajine
Ob severnem delu Jadrana bo v glavnem jasno, drugje spremenljivo oblačno z nekaj plohami in nevihtami. Pihal bo jugozahodnik, vročina bo popustila.


Gorski svet
Danes dopoldne bodo padavine ponehale tudi na Pohorju. Čez dan bo spremenljivo, občasno tudi pretežno oblačno, več sonca bo na Pohorju. Zlasti na območju Julijskih Alp bo še nastalo nekaj ploh ali neviht. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Zlasti v hribih zahodne Slovenije bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. julij:
14.7.1972
Na severovzhodu Slovenije so po obilnem dežju od 12. julija zvečer do 13. julija zvečer opazovalci zjutraj namerili izjemno veliko dvodnevno vsoto padavin. Na Glažuti na Pohorju je padlo 153 milimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju 142 milimetrov, v Lendavi 134 milimetrov in v Veržeju 117 milimetrov padavin.

14.7.1988
Nalivi v severozahodni Sloveniji, čez dan je v nekaterih krajih padlo preko 100 milimetrov padavin. Zjutraj naslednjega dne so največ dežja v preteklih 24 urah, 160 milimetrov, namerili v Ukancu; v vaseh Krn in Livek v Posočju je padlo 144 milimetrov in na Mrzlem Studencu na Pokljuki 117 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Waipara | hike