Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.7.2021

Vremenska napoved - 13. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 13. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 13. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.7.2021Popoldne bo v glavnem jasno, le na zahodnem delu države občasno zmerno oblačno. Krepil se bo južni do jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 36 °C.
Zvečer bo zahodno Slovenijo dosegla vremenska fronta z nevihtami, ki se bodo preko noči razširile nad večji del države. Možna bodo krajevna neurja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20 °C.
Jutri dopoldne bodo padavine ponehale tudi na vzhodnem delu države, začelo se bo jasniti. Čez dan bo spremenljivo oblačno, zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko še nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28, na severozahodu približno 20 °C.

Opozorilo: Zvečer in preko noči so ob prehodu hladne fronte možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra.
V četrtek in petek kaže na deloma jasno vreme. Zlasti popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v petek.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. julija
Do ponedeljka bodo naši kraji pod vplivom višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka. Od torka naprej se bo k nam od severozahoda predvidoma razširilo območje visokega zračnega tlaka.

Od sobote do ponedeljka kaže na spremenljivo vreme s sončnimi obdobji ter občasnimi popoldanskimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 °C. Sredi prihodnjega tedna se bo verjetnost padavin zmanjšala, temperatura pa bo ponovno počasi naraščala.


Sosednje pokrajine
Danes bo še jasno in vroče, le v krajih zahodno od nas bo oblačnost povečala. Proti večeru bodo tam začele nastajati nevihte. Pihal bo jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana jasno, drugje spremenljivo oblačno z nekaj plohami in nevihtami. Še bo pihal jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno. Proti večeru bodo na območju Julijcev začele nastajati nevihte, v noči iz torka na sredo pa se bodo te razširile tudi nad druga gorstva. Pihal bo zmeren jugozahodnik, ki se bo zvečer še nekoliko okrepil in obrnil bolj na južno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 21, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Jutri bo spremenljivo, občasno tudi pretežno oblačno. Zlasti na območju Julijskih Alp bo še nastalo nekaj ploh ali neviht. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. julij:
13.7.1978
Toča je v popoldanskih nevihtah napravila ogromno škode v pasu od Tržiča in Radovljice več kot Preddvora in Cerkelj do vzhodnega roba Ljubljane. V Cerkljah je dosegla velikost oreha, v Depali vasi je poleg toče ogromno škodo napravil viharen veter, v Preddvoru pa je toča razbijala celo opeko in okensko steklo.

13.7.1984
Zelo toplo jutro na obali in v nekaterih krajih v vzpetem svetu. Najnižja jutranja temperatura je bila 23,2 stopinj C na Belem Križu v Portorožu, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 22,0 stopinj C, na Miklavškem hribu nad Celjem in na Zgornjih Poljanah (1030 m) na Notranjskem 21,0 stopinj C in na Mestnem Vrhu pri Ptuju 20,7 stopinj C.

13.7.2008
V popoldanskih urah je močno neurje z orkanskimi sunki vetra in točo opustošilo predele od osrednjega dela Ljubljanske kotline do Prekmurja; še posebej obsežen vetrolom je bil na območju Črnivca in Gornjega Grada.

13.7.2010
Izjemno močan naliv je v popoldanskem času povzročil poplave v Murski Soboti. Na meteorološki postaji v Rakičanu je padlo 53 milimetrov padavin v eni uri.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Predošćica | webcam site