Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.7.2021

Vremenska napoved - 12. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 12. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 12. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.7.2021Popoldne bo v glavnem jasno, predvsem v višjih predelih ni izključena kakšna ploha. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 °C.
Jutri bo deloma jasno in vroče, ob morju se bo krepil jugo, drugje južni do jugozahodnik. Zvečer bo zahodno Slovenijo od zahoda dosegla vremenska fronta z nevihtami. Te se bodo v noči iz torka na sredo razširile nad večji del države, vmes bo lahko tudi kakšna močnejša. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 34, na vzhodem delu države do 36 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo dopoldne bodo padavine v glavnem ponehale, začelo se bo jasniti. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Vročina bo popustila.
V četrtek kaže na deloma jasno vreme, predvsem v višjih predelih bo možna kakšna ploha ali nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. julija
Od petka do ponedeljka bodo naši kraji pod vplivom višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka. Ob koncu obdobja pa je razvoj vremena še precej negotov, po nekaterih izračunih obstaja verjetnost, da bi se k nam od severozahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka.

O petka do ponedeljka kaže na bolj spremenljivo vreme s sončnimi obdobji ter občasnimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Občasno bo vetrovno, pihali bodo vetrovi severnih smeri. Manj toplo bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo od 25 do 30 °C. Ob koncu obdobja se bo verjetnost za padavine predvidoma zmanjšala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno, v Alpah bo možna kakšna ploha.
Jutri se bo v krajih zahodno od nas nebo pooblačilo. Popoldne bodo tam pričele nastajati nevihte. Drugje bo še dokaj jasno. Pihal bo jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo jugozahodnik, ki se bo čez dan nekoliko okrepil. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Jutri bo deloma jasno, zvečer bodo najprej v gorskem svetu zahodne Slovenije začele nastajati nevihte, v noči iz torka na sredo pa se bodo te razširile tudi nad ostala gorstva. Čez dan bo pihal zmeren jugozahodnik, ki se bo zvečer še nekoliko okrepil. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 19, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. julij:
12.7.1968
Predvsem v severovzhodni Sloveniji je bilo čez dan bistveno hladneje kot prejšnji dan. Najvišja dnevna temperatura je bila v Murski Soboti in na Jeruzalemu 14,0 stopinj C, v Mariboru 11,9 stopinj C, na Letališču Brnik 11,4 stopinj C in v Celju 11,3 stopinj C nižja kot dan prej.

12.7.2011
V prevetrenih delih Primorske je bilo jutro izjemno toplo. V Biljah pri Novi Gorici in na meteorološki postaji Koper Markovec je bila minimalna temperatura 24,3 stopinj C, v Dolenjah pri Ajdovščini 23,8 stopinj C in v Godnjah na Krasu 22,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Essaouira | vreme