Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:54
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.7.2021

Vremenska napoved - 11. julij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > julij > 11. 7. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 11. julij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.7.2021Popoldne bo dokaj jasno z možnostjo ploh in neviht. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.
Jutri bo jasno, v višjih predelih ni izključena kakšna ploha. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 19, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo jasno in vroče, zvečer bodo na zahodnem delu države pričele nastajati nevihte. V noči iz torka na sredo bodo padavine z nevihtami od zahoda zajele večji del države. V sredo kaže na deloma jasno vreme z možnostjo ploh in neviht, vročina bo popustila.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. julija
Od četrtka do prihodnjega torka bodo naši kraji po zadnjih izračunih pod vplivom višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka, ki nas bo dosegla to sredo. Nekaj verjetnosti pa je tudi, da se bo že po naslednjem vikendu od zahoda nad naše kraje pričelo krepiti območje visokega zračnega tlaka.

Kaže na bolj spremenljivo vreme s sončnimi obdobji ter občasnimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Občasno bo vetrovno. Do vključno četrtka bodo prevladovali jugozahodni vetrovi, potem pa severni vetrovi. Nekoliko bolj sveže bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob severnem delu Jadrana pretežno jasno z majhno možnostjo neviht. Drugje bo spremenljivo oblačno, zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte.
Jutri bo precej jasno, v Alpah bo popoldne možna kakšna ploha.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, že dopoldne bodo nastajali kopasti oblaki, sredi dneva in popoldne tudi krajevne nevihte. Nekateri vrhovi bodo v megli. Pihal bo rahel veter v glavnem vzhodne in severovzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov približno 8 °C.

Jutri bo precej jasno, popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo jugozahodnik, ki se bo čez dan nekoliko okrepil. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. julij:
11.7.1957
V obilenem deževju v Slovenskih goricah je krajevno padlo preko 100 milimetrov padavin. Zjutraj naslednjega dne so na Jeruzalemu izmerili 162 milimetrov, v Veržeju 90 milimetrov, na Mestnem Vrhu pri Ptuju 80 milimetrov in v Gornji Radgoni 67 milimetrov padavin v preteklih 24 urah.

11.7.1968
Zelo vroče popoldne, predvsem na nekaterih meteoroloških postajah v vzhodni Sloveniji so izmerili tudi najvišjo julijsko temperaturo od začetka meritev. V Turškem Vrhu v Halozah se je ozračje segrelo na 37,3 stopinj C, v Murski Soboti so izmerili 37,2 stopinj C, na Bizeljskem 36,9 stopinj C, v Mariboru 35,7 stopinj C ter v Kopru 35,0 stopinj C.

11.7.2011
Med 18. in 19. uro je silovito neurje s točo opustošilo območje Kozjanskega in Obsotelja. V nekaterih krajih je padala za jajce debela toča.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nabran | waterfall bing