Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.5.2021

Vremenska napoved - 9. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 9. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 9. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.5.2021Popoldne bo jasno. Ponekod bo pihal rahel veter južnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 24 °C.
Jutri bo precej jasno, zjutraj bo prehodno več oblačnosti na zahodnem delu države. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, ob morju in v krajih z jugozahodni veterom približno 12, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 25, na vzhodnem delu države do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo v vzhodni in osrednji Sloveniji dokaj jasno, v zahodnih krajih pa se bo čez dan nebo pooblačilo. Na zahodnem delu države bodo popoldne že možne rahle padavine. Pihal bo veter južnih smeri. Padavine se bodo v noči iz torka na sredo od zahoda okrepile in razširile nad večji del države. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in posameznimi nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. maja
Večji del Evrope bo pod vplivom območja z nizkim zračnim tlakom, v višinah se bo zadrževala hladna in nestabilna zračna masa. Ob koncu obdobja se bo najverjetneje iznad zahodne Evrope proti vzhodu razširilo območje z visokim zračnim tlakom.

V četrtek in petek bo spremenljivo vreme, zlasti v zahodni polovici države bodo krajevne padavine, ki bodo v petek predvidoma nekoliko manj pogostejše. Dnevne temperature bodo v glavnem med 15 in 20 °C. Tudi v nadaljevanju bo vreme še nestalno z možnostjo padavin.Sosednje pokrajine
Popoldne bo povsod jasno. Pihal bo veter južnih smeri.
Jutri bo jasno in toplo. Pihal bo veter južnih smeri ob morju jugo.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, čez dan bo nastalo le nekaj plitve kopaste oblačnosti. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik, ki se bo popoldne postopoma krepil. Občutno se bo ogrelo. Sredi dneva bo temperature na 1500 m približno 10, na 2500 pa približno 5 °C.

Jutri zjutraj bo predvsem v zahodnih gorstvih prehodno več oblačnosti, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Čez dan bo precej jasno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Pihal bo zmeren, v visokogorju zjutraj tudi močan jugozahodni veter. Sredi dneva bo temperature na 1500 m približno 11, na 2500 pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. maj:
9.5.1958
Večinoma sončen dan, popoldne je bilo zlasti na Štajerskem in Dolenjskem vroče. V Črnomlju so izmerili 32,0 stopinj C, v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 30,1 stopinj C, v Novem mestu 30,0 stopinj C, v Celju 29,3 stopinj C in v Stari Fužini v Bohinju 29,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Trivandrum | alps bing