Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.5.2021

Vremenska napoved - 8. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 8. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 8. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.5.2021Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno, drugje deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Burja na Primorskem bo ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Goriškem in ob morju do 20 °C.
Jutri bo precej jasno. Jutranje temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske približno 0, na Primorskem približno 8, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo jasno in toplo, zapihal bo jugozahodnik.
V torek se bo na zahodnem delu države nebo pooblačilo, popoldne bo tam že rahlo deževalo. Drugje bo še dokaj jasno. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. maja
Od srede do petka bodo naši kraji predvidoma pod vplivom ciklonskega območja. Od sobote do ponedeljka pa kaže, da bodo naši kraji prišli pod vpliv šibkega območja visokega zračnega tlaka, v v višinah pa bo nad nami še razmeroma vlažna in nestabilna zračna masa.

V sredo in četrtek je velika verjetnost za izrazitejše padavine, od petka do ponedeljka pa kaže na bolj spremenljivo in deloma jasno vreme z možnostjo za kakšno popoldansko ploho ali nevihto zlasti na zahodnem delu države. Prevladovali bodo južni vetrovi. V sredo in četrtek bodo dnevne temperature približno 15 °C, potem pa se bodo gibale približno 20 °C.Sosednje pokrajine
Popoldne bo večinoma jasno vreme. Burja ob Jadranu bo ponehala.
Jutri bo povsod pretežno jasno. Pihal bo veter južnih smeri.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo, južna pobočja bodo lahko občasno meglena. V visokogorju bo pihal zmeren do močan severozahodni veter, v sredogorju pa šibak jugovzhodni veter, ki se bo popoldne obračal na jugozahodno smer. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo jasno s popoldansko kopasto oblačnostjo. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik. Občutno se bo ogrelo. Sredi dneva bo temperature na 1500 m približno 10, na 2500 pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. maj:
8.5.1957
V veliko krajih je bilo jutro najhladnejše v mesecu maju po letu 1950, višjeležeče kraje je prekrivala snežna odeja. V Novi vas na Blokah so izmerili minus 13,6 stopinj C, v Kočevju je termometer pokazal minus 6,9, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 5,0 stopinj C, v Novem mestu minus 4,7 stopinj C ter v Bovcu minus 2,8 stopinj C.

8.5.2003
Tretji dan zelo zgodnjega vročinskega vala se je v nekaterih krajih ponovno ogrelo do približno 32 stopinj C. Na Bizeljskem so izmerili 33,0 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju 32,5 stopinj C, v Lendavi 32,0 stopinj C in v Celju 31,8 stopinj C. Vroče je bil tudi na Gorenjskem in Kočevskem, saj se je v Kočevju živo srebro ustavilo pri 31,0 stopinj C, v Preddvoru na Gorenjskem pa pri 30,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tiree | abc hiker