Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:10
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.5.2021

Vremenska napoved - 6. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 6. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 6. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.5.2021Popoldne bo oblačno, v nekaterih predelih zahodne in osrednje Slovenije bo občasno še deževalo. Ob morju bo zapihal jugo. Temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 18 °C.
Jutri bo oblačno. Na zahodnem delu države in severu se bodo že zjutraj začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo čez dan krepile in razširile nad večji del Slovenije. Lahko tudi zagrmi. Ob morju bo pihal jugo, drugje bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem zvečer burja. Jutranje temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem približno 14, popoldanske pa od 8 do 14, na Primorskem od 15 do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz petka na soboto bo dež povsod ponehal. V soboto bo jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Burja bo dopoldne ponehala. V nedeljo bo precej jasno in čez dan topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. maja
Razvoj vremena je od torka naprej negotov. Najverjetneje bomo na obrobju ciklonskega območja, ki bo nad zahodno Evropo. Na vreme pri nas bo lahko vplivalo tudi višinsko jedro hladnega zraka, ki bi nastalo nekje južno od nas.

V ponedeljek bo jasno in toplo, zapihal bo jugozahodnik. V torek bo v zahodni polovici države pričelo deževati, na vzhodnem delu države pa bo še delno jasno in toplo. V sredo bo verjetno nekaj dežja po vsej Sloveniji, od četrtka do sobote pa bo spremenljivo vreme, zlasti popoldne bodo krajevne plohe ali nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature malo nad 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno, padavine bodo v glavnem ponehale. Ob severnem delu Jadrana bo ponovno zapihal jugo.
Jutri bo oblačno, delno jasno bo ob Jadranu, kjer bo pihal jugo. Čez dan se bodo padavine od severa razširile nad večino sosednjih pokrajin, zlasti v krajih zahodno in južno od nas bodo tudi nevihte. Zapihal bo veter severnih smeri.Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Rahlo sneženje bo čez dan povsod ponehalo. Pihal bo rahel jugozahodni veter, ki se bo popoldne krepil. Sredi dneva bo na 1500 m približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami, ki se bodo popoldne krepile. Meja sneženja bo dopoldne na približno 2000 m, popoldne in zvečer se bo spustila do približno 1400 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter, proti večeru bo zapihal veter severnih smeri. Sredi dneva bo na 1500 m približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C. Popoldne se bo hladilo.

Vremenski pojavi na dan 6. maj:
6.5.1957
Preko noči je dež ob močni ohladitvi prešel v sneg do nižin in do jutra je po nekaterih nižinah zapadlo preko 10 centimetrov snega; višje je bilo snega precej več. Največ, 80 centimetrov novega snega, je bilo izmerjeno pri Domu na Komni (1520 m). V Revenovšah nad Idrijo (1000 m) so beležili 58 centimetrov, na Paškem Kozjaku (1063 m) 52 centimetrov, na Dolah pri Litiji (697 m) 40 centimetrov, v Novi vasi na Blokah (722 m) 38 centimetrov, v Mislinji ob vznožju Pohorja (589 m) in v Šentjoštu nad Horjulom (620 m) 37 centimetrov, na Šmarni gori (665 m) 36 centimetrov, v Novem mestu 19 centimetrov, v Ljubljani, Celju in Šmartnem pri Slovenj Gradcu pa 13 centimetrov snega.

6.5.2003
Začelo se je prvo vroče obdobje v letu z največ vročimi dnevi. V Bizeljskem in Črnomlju se je čez dan segrelo do 32,0 stopinj C, v Celju do 31,5 stopinj C, v Ljubljani do 31,2 stopinj C, Slapu pri Vipavi do 29,5 stopinj C in Ratečah do 28,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Geraldton | forum