Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:10
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.5.2021

Vremenska napoved - 5. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 5. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 5. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.5.2021Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki jo bo več v Posočju. Zlasti v severozahodni Sloveniji se bodo začele pojavljati posamezne plohe. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 20, na severozahodu približno 13 °C.
Proti večeru bodo padavine zajele sever Slovenije in se kasneje razširile nad večji del države, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Meja sneženja se bo na severnem delu države spustila do nadmorske višine približno 900 m. Prehodno bo zapihal okrepljen severnik, na Primorskem rahla burja. Do jutra bodo padavine oslabele. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 7, v alpskih dolinah približno 1, na Primorskem ob burji do 12 °C.
Jutri dopoldne bodo padavine postopno ponehale, najkasneje na Notranjskem. Čez dan bo pretežno oblačno. Ponekod bo še pihal veter vzhodnih in južnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, na Primorskem do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek se bo dež od severa postopoma ponovno razširil nad vso Slovenijo, pojavljale se bodo tudi nevihte. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Padavine bodo v noči iz petka na soboto ponehale. V soboto bo jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. maja
Nad Balkanom in vzhodno Evropo bo v nedeljo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku prihodnjega tedna pričelo slabeti. V torek bo nad severnim Sredozemljem nastalo ciklonsko območje, ki bo najverjetneje v sredo izraziteje vplivalo na vreme pri nas. Tudi v drugi polovici tedna se bo v bližini slovenskih krajev zadrževala vremenska motnja.

V nedeljo in ponedeljek bo jasno, zapihal bo jugozahodni veter. V nedeljo zjutraj bo razmeroma hladno, temperatura bo v notranjosti le od 1 do 5, v alpskih dolinah in v mraziščih lahko tudi malo pod 0 °C. Čez dan bo ponovno topleje, v ponedeljek se bo temperatura približala 25 °C. V torek se bodo najverjetneje že začele pojavljati padavine, ki se bodo v sredo okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Tudi v nadaljevanju tedna kaže na spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi padavinami.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ob morju precej jasno. V Alpah ter v Gorskem Kotarju bodo nastajale krajevne padavine. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana jugo. Dež se bo zvečer razširil na večino sosednjih pokrajin.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, v začetku bo še deževalo v krajih južno in vzhodno od nas. Več sonca bo v sosednjih pokrajinah Avstrije in Italije. Čez dan bo ob severnem delu Jadrana ponovno zapihal jugo.Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, vrhovi bodo v oblakih. Popoldne bodo zlasti v Julijcih nastale posamezne plohe, možna je tudi kakšna nevihta. Še bo pihal okrepljen jugozahodnik. Sredi dneva bo na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C. Zvečer se bodo padavine okrepile in razširile nad vsa gorstva. Meja sneženja se bo na severnem delu države spustila do približno 900 m.

Jutri bo pretežno oblačno in tudi megleno. Še bodo rahle padavine, ki bodo popoldne ponehale. Meja sneženja bo na približno 1200 m in se bo čez dan postopoma dvigovala. V sredogorju bo pihal rahel jugovzhodnik, v visokogorju pa zmeren jugozahodnik, ki se bo popoldne krepil. Sredi dneva bo na 1500 m približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. maj:
5.5.1981
Višje predele zahodne Slovenije je prekrivala visoka snežna odeja. Na Vojskem (1070 m) nad Idrijo so zjutraj izmerili 65 centimetrov, v Črnem Vrhu (683 m) nad Idrijo 40 centimetrov, na Pasji Ravni (880 m) 36 centimetrov, na Bukovem nad Cerknim (715 m) 25 centimetrov in v Bovcu (425 m) 10 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Townsville | detail bing