Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:21
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.5.2021

Vremenska napoved - 3. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 3. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 3. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.5.2021Popoldne se bo od severozahoda delno zjasnilo. Zlasti v severni Sloveniji bo možna kakšna ploha. Šibka burja na Primorskem bo postopno ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 16, na Primorskem do 19 °C.
Jutri bo po v glavnem jasnem in ponekod meglenem jutru deloma jasno, popoldne bo zlasti v Posočju možna kakšna ploha. Zapihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 6, ob morju približno 8, v alpskih dolinah ter v mraziščih Notranjske približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na vzhodnem delu države in ob morju do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo spremenljivo oblačno, zlasti v zahodni in severozahodni Sloveniji bodo popoldne nastale posamezne plohe ali kakšna nevihta. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. V noči iz srede na četrtek se bodo padavine razširile nad večji del Slovenije in do četrtka zjutraj, razen na zahodnem delu države, ponehale. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodnik. V četrtek čez dan bo pretežno oblačno, ponekod na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. maja

V petek nas bo prešla hladna fronta, za njo se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek slabelo. K nam bo po soboti ponovno dotekal toplejši in bolj suh zrak, v višinah bomo pod vplivom jugozahodni vetera, v začetku tedna pa vse bolj južnega vetra. V sredo bo nad zahodnim Sredozemljem nastal ciklon.

V petek se bodo padavine znova razširile nad večji del države. Od sobote naprej kaže na jasno in suho vreme. Od nedelje dalje bo topleje, v prvi polovici prihodnjega tedna bo temperatura tudi do 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo postopno nebo zjasnilo. V Alpah bo nastalo nekaj ploh. Burja ob severnem delu Jadrana bo ponehala.
Jutri bo dokaj jasno. Nekaj več oblačnosti bo na območju Julijskih in Karnijskih Alp, kjer bodo popoldne možne plohe. Zapihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in ponekod megleno. Na območju Snežnika bo dopoldne še snežilo, drugje bodo padavine dopoldne kar hitro ponehale. Čez dan se bodo oblaki trgali. V prvem delu dneva bo pihal rahel do zmeren severnik, popoldne pa šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne od 1 do 3, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, vrhovi bodo občasno v oblakih. Bolj oblačno bo predvsem v Posočju, kjer bo popoldne nastala tudi kakšna ploha. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. maj:
3.5.1979
Predvsem v Posočju, Bohinju in v Kamniško-Savinjskih Alpah je do jutra v enem dnevu padla neobičajno velika količina padavin, v veliko krajih je tudi obilno snežilo. V Lepeni so namerili 306 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 294 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 279 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 125 milimetrov in na Podolševi v Karavankah 123 milimetrov padavin.

3.5.1985
Po močni ohladitvi in nočnem sneženju so zjutraj v nekaterih višjeležečih krajih izmerili največjo majsko višino snega od začetka meritev. V Jeronimu (750 m) nad Nazarjami je snežna odeja segala 42 centimetrov visoko, v Ratečah (864 m) je bilo snega 40 centimetrov, v Šentjoštu nad Horjulom (590 m) 33 centimetrov, na Žusmu (623 m) na Kozjanskem 22 centimetrov, na Plešivici (360 m) na Ljubljanskem barju 16 centimetrov in v Velenju (410 m) 12 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ponape | cottage bing