Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.5.2021

Vremenska napoved - 29. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 29. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 29. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.5.2021Popoldne se bo občasnost zgostila. Dež se bo od severa razširil nad večji del Slovenije. Le ob morju bo v glavnem suho. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19, na Primorskem in v Beli krajini do 22 °C.
Zvečer bo dež postopno ponehal, preko noči se bo jasnilo. Do jutra bo po nižinah marsikje nastala megla. Jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem ob šibki burji do 12 °C.
Jutri bo v začetku precej jasno, sredi dneva in popoldne pa v notranjosti spremenljivo oblačno s kakšno kratkotrajno ploho. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19, na Goriškem in ob morju približno 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo v notranjosti Slovenije možne posamezne kratkotrajne plohe. Še bo razmeroma sveže.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. junija

Iznad severne bo proti srednji Evropi segalo območje visokega zračnega tlaka. Iznad Sredozemlja se bo proti Alpam okrepil višinski greben s toplim zrakom. Nad našimi kraji bo do petka prevladoval severozahodnik, ki se bo potem predvidoma obračal na jugozahodno smer.

Od srede do petka bo v glavnem jasno in postopno topleje. Verjetnost ploh bo zelo majhna, se bo pa zlasti v hribovitem svetu nekoliko povečala ob koncu tedna. Od četrtka naprej bodo najvišje dnevne temperature malo nad 25 °C.Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob severnem delu Jadrana delno jasno in v glavnem brez padavin, zapihala bo burja. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana pretežno jasno s šibko burjo, drugje bo delno jasno s kakšno popoldansko ploho.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo občasno padavine, nad približno 2000 m bo snežilo. Pihal bo rahel severnik, ki se bo zvečer nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bo nastala kakšna ploha. Pihal bo zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. maj:
29.5.1986
Predvsem na Goriškem in Logaškem je v silovitih nalivih padlo veliko dežja. V Novi Gorici so izmerili 21 milimetrov v 10 minutah in naslednji dan 109 milimetrov v enem dnevu; na Hrušici pri Colu in Logatcu je padlo 140 milimetrov ter na Vrhniki 101 milimetrov padavin v enem dnevu.

29.5.2008
Na Primorskem je bilo čez dan neobičajno vroče za mesec maj. Na Letališču Portorož so izmerili 33,2 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici 32,7 stopinj C, v Godnjah na Krasu 32,0 stopinj C, v Ilirski Bistrici 31,1 stopinj C in v Bovcu 30,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Akita | webcams bing