Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.5.2021

Vremenska napoved - 26. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 26. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 26. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.5.2021Popoldne bo v glavnem jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22 °C.
Jutri bo dokaj jasno. Popoldne se bodo zlasti v severnih krajih začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte, zvečer pa se bodo padavine razširile nad večji del države. Prehodno bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Do petkovega jutra bodo padavine povsod ponehale. V petek bo na Primorskem jasno, drugje občasno zmerno oblačno. V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možne bodo krajevne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. maja do 4. junija

Razvoj vremena je negotov. Predvidoma v nedeljo se bo nad severnim Sredozemljem poglobilo ciklonsko območje, ki bo v začetku obdobja vplivalo na vreme pri nas, potem naj bi se nad Alpami okrepilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah pa se bo nad našimi kraji še zadrževal hladen zrak.

Vreme bo nestanovitno. Največja verjetnost za padavine bo v nedeljo, ko se bo tudi nekoliko ohladilo. Spremenljivo vreme s krajšimi sončnimi obdobji in občasnimi krajevnimi padavinami se bo predvidoma nadaljevalo tudi v prihodnjem tednu. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem blizu 20 °C.Sosednje pokrajine
Popoldne bo večinoma jasno vreme.
Jutri bo v glavnem jasno. Popoldne in zvečer bodo zlasti v krajih severno in zahodno od nas krajevne plohe in nevihte.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih in zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo v začetku še jasno, čez dan se bo nebo pooblačilo, popoldne se bodo začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte. Meja sneženja bo popoldne na približno 2000 m in se bo zvečer še nekoliko spustila. V začetku bo pihal rahel veter južnih smeri, zvečer pa bo zapihal zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. maj:
26.5.1914
Višek tridnevnega močnega deževja v severozahodni Sloveniji. Do 28. maja zjutraj je v 72 urah v Kranjski Gori padlo 208 milimetrov padavin, v Leskovici v Škofjeloškem hribovju 185 milimetrov, na Bledu 184 milimetrov ter v Bohinjski Bistrici in Tržiču 171 milimetrov padavin.

26.5.2009
Drugi dan zapored je bilo predvsem v zahodnem delu Slovenije neobičajno vroče za mesec maj. Na Letališču Portorož se je ogrelo do 32,3 stopinj C, v Ljubljani do 32,2 stopinj C, na Letališču JP Ljubljana do 31,6 stopinj C, v Postojni do 31,0 ° C, v Lescah do 30,6 stopinj C in v Novi vasi na Blokah 29,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Turks Island | dolomites bing