Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.5.2021

Vremenska napoved - 25. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 25. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 25. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.5.2021Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. V notranjosti Slovenije se bodo pojavljale krajevne padavine, pogosteje na severnem delu države in na vzhodnem delu države države. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20, na južnem delu države do 22 °C.
Preko noči bodo padavine ponehale, delno se bo nebo zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem ob šibki burji približno 12 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Tudi v četrtek bo dokaj jasno, popoldne in zvečer pa bo zlasti v severnih in vzhodnih krajih nastalo nekaj krajevnih ploh ali neviht.
V petek bo na Primorskem jasno, drugje občasno zmerno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. maja do 3. junija
Od sobote do četrtka bo nad večjim delom Evrope vztrajalo območje visokega zračnega tlaka.

Večinoma bo v glavnem jasno vreme. Verjetnost za padavine bo razmeroma majhna. Zlasti v soboto bodo v popoldanskem času možne krajevne plohe in posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem približno 20 °C.Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob Jadranu v glavnem jasno, drugje spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami.
Jutri bo večinoma jasno vreme z nekaj jutranje megle.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno s plohami, nad približno 2000 m snežnimi. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Proti večeru se bo meja sneženja nekoliko spustila, zapihal bo severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Jutri bo v glavnem jasno. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih in zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. maj:
25.5.1991
Jutro je bilo neobičajno hladno za konec meseca maja, v nekaterih krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici so izmerili minus 10,2 stopinj C, v Babnem Polju minus 4,5 stopinj C, v Ratečah minus 2,4 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju -0,2 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 2,2 stopinj C.

25.5.2009
Popoldne je bilo za mesec maj neobičajno, v nekaterih krajih celo rekordno vroče. V Biljah pri Novi Gorici in Godnjah na Krasu se je živo srebro povzpelo do 33,0 stopinj C, v Ljubljani so namerili 32,2 stopinj C, v Kočevju 31,9 stopinj C, v Postojni 31,6 stopinj C (prejšnji majski rekord 29,8 stopinj C) in v Topolu pri Medvodah 29,0 stopinj C. Rekordno toplo je bilo tudi v visokogorju, na Kredarici (2514 m) je bil s 14,4 stopinj C podrt majski rekord. Okoli 18. ure je nad območjem Kranja nastala supercelična nevihta, ki se je potem pomikala proti Ljubljani. V več kilometrov širokem pasu od Kranja do Ljubljane je padala velika toča, v nekaterih krajih v velikosti jabolka.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gr. Barrier Isl. | cottage bing