Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.5.2021

Vremenska napoved - 20. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 20. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 20. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.5.2021Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. Zlasti na vzhodnem delu države bo pihal severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 20 °C.
Jutri bo v glavnem jasno z občasno povečano oblačnostjo, zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. Pihati bo začel jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, ob morju približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, v nekaterih predelih zahodne in osrednje Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. V nedeljo bo v glavnem oblačno z občasnim dežjem, popoldne se bo ponekod na vzhodnem delu države delno zjasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. maja
Razvoj vremena je negotov. Ciklonsko območje se bo obnavljalo nad zahodno Evropo, vremenska fronta bo na Alpah. Kako daleč proti vzhodu bo segel njen vpliv pa je še negotovo.

Od nedelje do vključno torka bo povečana verjetnost padavin. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem med 15 in 20 °C. V sredo se bo znova nekoliko ohladilo. Na razmeroma sveže vreme kaže tudi v drugi polovici tedna. Napoved količine padavin je še negotova.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in krajevnimi plohami ali nevihtami. Ob Jadranu bo v glavnem jasno in suho.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Bolj oblačno bo v višjih predelih Furlanije Julijske krajine, kjer bodo popoldne rahle padavine. Zapihal bo jugozahodni veter, ob Jadranu šibak do zmeren jugo.


Gorski svet
Dopoldne bo v zahodnih Julijcih in Karavankah precej jasno, drugje bo več srednje in visoke oblačnosti. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nekatera pobočja bodo občasno v megli, nastalo bo nekaj krajevnih ploh, lahko tudi kakšna nevihta. V prvem delu dneva bo še pihal okrepljen severnik, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 6, na 2500 približno -3 °C.

Jutri bo v glavnem jasno z občasno povečano oblačnostjo, nekateri vrhovi v zahodnih Julijcih in južnem predgorju Alp bodo popoldne v megli. V prvem delu dneva bo pihal šibek jugozahodni veter, ki se bo čez dan krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 7, na 2500 približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 20. maj:
20.5.1969
Ob prehodu hladne fronte z izjemno močnimi padavinami se je zgodaj zjutraj močno ohladilo in dež je v veliko krajih po nižinah prešel v sneg. Pri Koči nad Šumikom na Pohorju (1070 m) so ob 7. uri zjutraj izmerili 70 centimetrov snega, na Kleniku nad Litijo 26 centimetrov, na Rakitni 24 centimetrov, v Logatcu 22 centimetrov, v Ljubljani in Celju pa 8 centimetrov snega. V nekaterih krajih je v 24-urah padlo več kot 100 milimetrov padavin; na Turškem Vrhu v Halozah so jih izmerili 140 milimetrov, na Mirni pri Trebnjem 124 milimetrov, v Gornjem Gradu 113 milimetrov, v Čepovanu 107 milimetrov, v Postojni 106 milimetrov in v Celju 100 milimetrov.

20.5.1975
Višek zgodnjega vročinskega vala na Primorskem. V Vipolžah so izmerili 31,5 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici je bilo s 31,3 stopinj C le malenkost manj vroče, v Tolminu se je temperatura dvignila do 30,3 stopinj C, v Šmarjah pri Sežani do 29,0 stopinj C in v Dragonji do 28,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dongtou | webcams bing