Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.5.2021

Vremenska napoved - 2. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 2. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 2. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.5.2021Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine. Veter bo iz jugozahodne obračal na severno smer. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20, severozahodu približno 9 °C.
Zvečer bodo padavine zajele vso državo. Meja sneženja se bo preko noči v notranjosti Slovenije spustila do nadmorske višine približno 1000 m. Na Primorskem bo prehodno zapihala burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, v alpskih dolinah približno 1 °C.
Jutri dopoldne bodo padavine povsod ponehale, najkasneje na jugovzhodu. Popoldne se bo postopno jasnilo, predvsem v hribih na severnem delu države pa bo možna kakšna ploha. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 16, na Primorskem do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo deloma jasno z dokaj svežim jutrom. V sredo dopoldne bo delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Oba dneva bo pihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. maja

Najprej bodo nad Evropo pihali razmeroma močni zonalni vetrovi. Ena vremenska fronta bo Slovenijo predvidoma prešla v noči iz srede na četrtek, druga pa v petek čez dan. Ob koncu tedna se bo nad našimi kraji okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo potem ob koncu obdobja počasi slabelo.

V noči iz srede na četrtek bodo padavine zajele vso Slovenijo in do četrtka zjutraj v glavnem ponehale. V četrtek bo v glavnem oblačno in suho. V petek se bodo padavine znova razširile nad večji del države. Od sobote naprej kaže na bolj jasno in suho vreme. Do sobote bodo najvišje temperature približno 15 °C, potem bo postopno topleje, v začetku prihodnjega tedna tudi do 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno in severno od nas oblačno s padavinami, drugje bo do večera še v glavnem brez padavin vreme. Zvečer se bodo padavine razširile nad vse sosednje pokrajine.
Jutri dopoldne bodo padavine ponehale, najkasneje nad Hrvaško. Čez dan se bo postopno nebo zjasnilo. Dopoldne bo ob severnem delu Jadrana še pihala burja, popoldne pa bo oslabela.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno. Zlasti v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije bodo krajevne padavine, meja sneženja bo na nadmorski višini med 1600 in 1900 m, popoldne pa se bo počasi spuščala. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo v začetku pretežno oblačno, v hribih na južnem delu države bo še snežilo. Čez dan se bodo oblaki trgali. Dopoldne bo pihal rahel severnik, popoldne pa bo veter obračal na zahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. maj:
2.5.1962
Zelo hladno majsko jutro v večjem delu države. V Babnem Polju se je temperatura spustila na minus 8,3 stopinj C, v Lipah, južno od Ljubljane, so izmerili minus 6,1 stopinj C, v Žireh minus 4,3 stopinj C, v Celju minus 4,1 stopinj C in v Črnomlju minus 2,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Rogoznica | webcam site