Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.5.2021

Vremenska napoved - 19. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 19. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 19. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.5.2021Popoldne bodo padavine oslabele in od zahoda postopno ponehale, meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1300 m. Oblačnost se bo na zahodnem delu države trgala. Nastalo bo še nekaj ploh, ob morju je možna tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo burja oslabela, na severnem delu države in vzhodu bo pihal severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 13, na Primorskem do 16 °C.
Preko noči in zjutraj bo zmerno do pretežno oblačno, nekoliko več oblačnosti bo na vzhodnem delu države, kjer bo pihal tudi severnik. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 10, v alpskih dolinah in ponekod na Notranjskem približno 3 °C.
Jutri bo dopoldne v glavnem jasno, na vzhodnem delu države občasno zmerno oblačno. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo v glavnem jasno, občasno bo več koprenaste oblačnosti. Jutro bo sveže in po nekaterih nižinah megleno. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo. Oba dneva bo pihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. maja
Razvoj vremena je negotov. Ciklonsko območje se bo obnavljalo nad zahodno Evropo, vremenska fronta bo na Alpah. Kako daleč proti vzhodu bo segel njen vpliv pa je še negotovo.

Od nedelje do vključno torka bo povečana verjetnost padavin. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem med 15 in 20 °C. V sredo se bo znova nekoliko ohladilo. Na razmeroma sveže vreme kaže tudi v drugi polovici tedna. Napoved količine padavin je še negotova.


Sosednje pokrajine
Popoldne bodo padavine od zahoda ponehale, v krajih zahodno od nas in ob Jadranu se bo jasnilo.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe ali nevihte.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo popoldne ponehale. Meja sneženja bo med 1200 in 1500 m. Proti večeru se bo oblačnost pričela trgati. Pihal bo zmeren veter severnih smeri, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 2, na 2500 približno -4 °C.

Jutri bo v začetku povečana srednja in visoka oblačnost, več jasnine bo v zahodnih gorstvih. Dopoldne se bo prehodno ranebo zjasnilo. Popoldne bo spremenljivo oblačno, vrhovi bodo občasno v oblačnosti. Pojavljale se bodo posamezne krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. V prvem delu dneva bo še pihal okrepljen severnik, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 5, na 2500 približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 19. maj:
19.5.1975
Po svežem jutru se je čez dan ob deloma sončnem vremenu močno segrelo, v nekaterih krajih so zabeležili vroč dan. V Vipolžah v Goriških brdih se je živo srebro dvignilo do 31,0 stopinj C, v Ajdovščini do 30,4 stopinj C, v Tolminu do 29,2 stopinj C, na Vrhniki in v Kostanjevici na Krki do 29,0 stopinj C ter v Slovenskih Konjicah do 28,3 stopinj C.

19.5.2009
Med večernimi nevihtami so se predvsem na Štajerskem pojavljali močni nalivi. Samodejna meteorološka postaja na Lisci nad Sevnico je od 22.45 do 22.55, torej v 10 minutah, zabeležila 51 milimetrov padavin!

19.5.1923
Preko noči se je meja sneženja spustila pod 1000 m in jutro je bilo v višje ležečih krajih zimsko. V Kranjski Gori so izmerili 18 centimetrov, v Čepovanu 5 centimetrov snega in v Mislinji na Pohorju 3 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Webcam Bahia Blanca | vreme