Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.5.2021

Vremenska napoved - 17. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 17. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 17. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.5.2021Padavine bodo od zahoda postopno ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo, nastale bodo še posamezne plohe ali nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18, na Primorskem do 21 °C.
Jutri bo v začetku pretežno jasno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo oblačnost povečala, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 8, ob morju približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz torka na sredo bodo padavine ponovno zajele vso Slovenijo in do srede zjutraj v glavnem ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja.
V sredo bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.
V četrtek bo dopoldne v glavnem jasno, popoldne pa bo še nastalo nekaj ploh ali neviht.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. maja
Ob zahodnih do južnih višinskih vetrovih se bo nad nami še zadrževal razmeroma hladen in vlažen zrak.

V četrtek in petek bo dokaj jasno, verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte bo precej manjša. Ob koncu tedna in v prvih dneh novega tedna se bo verjetnost za padavine znova povečala. Čez dan bodo najvišje temperature v notranjosti Slovenije v glavnem malo pod 20 °C.


Sosednje pokrajine
Padavine bodo od zahoda postopno ponehale, popoldne bo nastalo še nekaj ploh.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana pretežno jasno, drugje dopoldne jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in megleno s padavinami, ki bodo čez dan ponehale. Meja sneženja bo med 1200 in 1700 m. Popoldne se bodo oblaki trgali, nastale bodo še krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo zmeren severni do severozahodnik, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 6, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo v začetku jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Snežilo bo nad približno 2000 m. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na 2500 približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. maj:
17.5.1967
Drugi dan obilnega deževja v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, do 7. ure naslednjega dne je v 72 urah v nekaterih krajih padlo več kot 200 milimetrov padavin. Pri Domu na Komni so izmerili 233 milimetrov, v Kneških Ravnah nad dolino Bače 232 milimetrov, v Lepeni pod Krnom 208 milimetrov, v Kamniški Bistrici 202 milimetrov in v Plavah v Spodnji Soški dolini 189 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Rostock | cottage bing