Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.5.2021

Vremenska napoved - 16. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 16. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 16. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.5.2021Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Začele se bodo pojavljati krajevne padavine, zlasti plohe in posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Temperature bodo od 16 do 21 °C.
Preko noči bo oblačno, dež z nevihtami se bo razširil nad večji del Slovenije. Zlasti v severni polovici države bodo možni krajevno močnejši nalivi. Ob morju bo pihal jugo, v vzhodni in severni Sloveniji pa bo proti jutru zapihal veter severnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 13, na Primorskem do 15 °C.
Jutri bo v začetku oblačno s padavinami, ki bodo do popoldneva povsod ponehale. Pričelo se bo jasniti, nastale bodo še krajevne plohe. Dopoldne bo na Primorskem pihala rahla burja, drugje veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 16, na Primorskem do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo dopoldne pretežno jasno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Popoldne bodo znova krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. V sredo bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. maja
Ob zahodnih do južnih višinskih vetrovih se bo nad nami še zadrževal razmeroma hladen in vlažen zrak.

V četrtek in petek bo dokaj jasno, verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte bo precej manjša. Ob koncu tedna in v prvih dneh novega tedna se bo verjetnost za padavine znova povečala. Čez dan bodo najvišje temperature v notranjosti Slovenije v glavnem malo pod 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.
Jutri bo v začetku oblačno s pogostimi padavinami, zlasti ob severnem delu Jadrana bodo posamezne nevihte. Čez dan bodo padavine slabele in postopno ponehale. V krajih severno in zahodno od nas se bo jasnilo.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Dopoldne bo v glavnem brez padavin, le v zahodnih Julijcih bodo že možne krajevne padavine, ki se bodo potem sredi dneva in popoldne pojavljale tudi drugje. Možna bo kakšna nevihta. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2200 m, ob močnejših padavinah tudi nižje. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik, ki se bo popoldne še krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na 2500 približno 0 °C.

Jutri bo v začetku oblačno in megleno s padavinami, ki bodo čez dan ponehale. Meja sneženja bo med 1600 in 1900 m. Popoldne se bodo oblaki trgali, nastale bodo še krajevne plohe. Zjutraj bo še pihal zmeren zahodni veter, čez dan bo pihal rahel do zmeren severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na 2500 približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. maj:
16.5.1961
Do 7. ure zjutraj je v enem dnevu v večjem delu države padlo precej dežja, v nekaterih krajih v pasu od Škofjeloškega hribovja do Kozjanskega je bila izmerjena najvišja dnevna višina padavin v mesecu maju od začetka meritev. V Izlakah pri Trbovljah so izmerili 98 milimetrov, na Telčah nad Sevnico 97 milimetrov, na Šmarni gori nad Ljubljano 95 milimetrov, v Škofji Loki 92 milimetrov, v Senovici, vzhodno od Celja, 76 milimetrov ter v Radečah 74 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | La Spezia | hochfeiler