Ponedeljek, 24. januar 2022, 06:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.5.2021

Vremenska napoved - 15. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 15. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 15. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.5.2021Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, zlasti na vzhodnem delu države bo možna tudi kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo v začetku v glavnem brez padavin, potem bodo krajevne padavine, zlasti plohe in posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, na severovzhodu pa popoldne veter severnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 od 14, v alpskih dolinah približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od severa slabele in do večera ponehale. Na Primorskem bo zapihala rahla do zmerna burja, drugje veter severnih smeri. V noči iz ponedeljka na torek se bo nebo zjasnilo. V torek bo v začetku delno jasno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Sredi dneva in popoldne bodo znova krajevne plohe in nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. maja
V sredo se bo v višinah nad našimi kraji še zadrževal hladen in vlažen zrak, ozračje bo nestabilno. Nato bo v četrtek in petek v višinah nekoliko topleje, in zato nekoliko bolj stabilno. Ob koncu tedna se nam bo približala vremenska fronta, katere pot proti vzhodu pa še ni predvidljiva. V nedeljo in ponedeljek bo ozračje ponovno bolj labilno.

V sredo bodo po deloma jasnem dopoldnevu popoldne krajevne plohe in nevihte. V četrtek in petek bo dokaj jasno, verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte bo precej manjša. Ob koncu tedna pa se bo, kot kaže, verjetnost za padavine znova povečala. Čez dan bodo najvišje temperature blizu 20 °C, v začetku prihodnjega tedna pa zopet malo pod 20..


Sosednje pokrajine
Spremenljivo do pretežno oblačno bo s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno. V začetku bo v glavnem brez padavin, čez dan se bodo krajevne padavine pojavljale predvsem v hribih na zahodnem delu države, sredi dneva in popoldne pa tudi drugje. Zlasti v hribih vzhodne Slovenije bo možna tudi kakšna nevihta. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1900 m, ob močnejših padavinah tudi nižje. Pihal bo v glavnem šibak južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na 2500 približno -1 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Dopoldne bo v glavnem brez padavin, le v zahodnih Julijcih bodo že možne krajevne padavine, ki se bodo potem sredi dneva in popoldne pojavljale tudi drugje. Možna bo kakšna nevihta. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2000 m, ob močnejših padavinah tudi nižje. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na 2500 približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. maj:
15.5.1962
končalo se je tridnevno močno deževje v hribovitem delu zahodne in severne Slovenije. Do 7. ure zjutraj je v 72 urah največ padavin padlo v Mrzli Rupi na Idrijskem, 233 milimetrov, pri Domu na Komni so izmerili 228 milimetrov, v Bovcu 189 milimetrov, na Planini pod Golico 158 milimetrov in v Logarski Dolini 140 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | North Pole | abc hiker