Ponedeljek, 24. januar 2022, 06:58
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.5.2021

Vremenska napoved - 14. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 14. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 14. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.5.2021Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in kakšno posamezno nevihto. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zjutraj se bodo krajevne plohe pojavljale predvsem na zahodnem delu države, čez dan pa tudi drugje po državi. Zlasti na vzhodem delu države bo možna kakšna nevihta. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem približno 12, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. maja
V torek se bo od zahoda nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v petek oslabelo. Predvidoma v noči iz petka na soboto nas bo prešla vremenska fronta. Z izjemo četrtka in petka se bo v višinah nad našimi kraji še zadrževal hladen in vlažen zrak, ozračje bo nestabilno.

V noči iz ponedeljka na torek bodo padavine ponehale, ranebo zjasnilo se bo. Popoldne bodo znova krajevne plohe in nevihte. Delno jasno vreme s kakšno popoldansko ploho ali nevihto bo tudi v sredo. V četrtek in petek bo dokaj jasno, verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte bo majhna. Ob koncu tedna pa se bo, kot kaže, verjetnost za padavine znova povečala. Čez dan bodo najvišje temperature blizu 20 °C, ob koncu obdobja pa se bo nekoliko ohladilo.


Sosednje pokrajine
Spremenljivo do pretežno oblačno bo s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno, krajevne padavine se bodo dopoldne od jugozahoda razširile nad večino gorstev. Možna je tudi kakšna nevihta. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2000 m, ob močnejših padavinah lahko tudi nižje. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na 2500 približno -2 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno in megleno, krajevne padavine se bodo v začetku pojavljale predvsem v hribih na zahodnem delu države, sredi dneva in popoldne pa tudi drugje. Zlasti v hribih vzhodne Slovenije je možna tudi kakšna nevihta. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2000 m, ob močnejših padavinah tudi nižje. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na 2500 približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. maj:
14.5.1969
Višek tri- do štiridnevnega vročinskega vala, po nižinah v notranjosti se je ogrelo nad 30 stopinj C. Najbolj vroče je bilo v Sremiču na Bizeljskem, kjer se je ogrelo do 32,9 stopinj C, v Radečah se je živo srebro ustavilo pri 32,5 stopinj C, v Črnomlju pri 32,3 stopinj C, v Celju pri 32,0 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pri 30,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ewa Beach | panorama bing