Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:04
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.5.2021

Vremenska napoved - 13. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 13. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 13. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.5.2021Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe, zlasti na Primorskem je možna tudi kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19 °C.
Jutri bo pretežno oblačno, krajevne plohe in posamezne nevihte se bodo čez dan od zahoda razširile nad večji del Slovenije. Jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 13 do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo še nestanovitno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. maja
Nad zahodno in srednjo Evropo se bo v začetku v višinah še zadrževal hladen in vlažen zrak, ozračje bo nestabilno. V začetku prihodnjega tedna bo območje Alp prešla hladna fronta, od sredine tedna naprej pa kaže na postopno ustalitev vremena.


V ponedeljek kaže na oblačno in deževno vreme. V torek bodo padavine najverjetneje ponehale, ranebo zjasnilo se bo. Popoldne bodo znova krajevne plohe in nevihte. Spremenljivo s krajevnimi padavinami bo najverjetneje tudi v sredo potem pa se verjetnost za padavine zmanjša. Postopno bo več sonca, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Spremenljivo do pretežno oblačno bo s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno in občasno megleno, zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2000 m. Veter bo v glavnem šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na 2500 pa -1 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno in megleno, krajevne padavine se bodo dopoldne od jugozahoda razširile nad večino gorstev. Možna je tudi kakšna nevihta. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2000 m, ob močnejših padavinah tudi nižje. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na 2500 približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. maj:
13.5.1992
Nad osrednjim in južnim delom Evrope se je raztezalo območje visokega zračnega tlaka, pri nas so bile izmerjene izjemno visoke vrednosti za mesec maj. V Novem mestu je tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1036 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti 1035 hPa in v Mariboru 1034 hPa.

13.5.1995
Ob prehodu ciklona več kot Alp je bil pri nas izmerjen za mesec maj zelo nizek zračni tlak. V Ljubljani in Murski Soboti je tlak, preračunan na morski nivo, padel na 988 hPa, v Novem mestu in Portorožu pa na 990 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Oeyeondo | flickr hike